Radio 538 komt met nieuwe programmering

Vanaf maandag 22 november start het station met een vernieuwde programmering.

Barend van Deelen is vanaf eind november op werkdagen na ‘De 538 Ochtendshow met Frank Dane’ vanaf 10.00 uur te horen en zal met zijn aanstekelijke energie ervoor zorgen dat de ochtend voorbij vliegt. 12.00 uur is het lunchtijd én de start van Niek van der Bruggen zijn nieuwe programma tot 14.00 uur. Ivo van Breukelen en Coen Swijnenberg & Sander Lantinga blijven op hun vertrouwde tijdslots in de middag te horen. Na ‘De Coen en Sander Show’ gaan Lindo Duvall en Igmar Felicia de doordeweekse avond nog aangenamer maken: Lindo vanaf 19.00 uur en Igmar vanaf 22.00 uur. Lindo is na 10 jaar terug bij zijn eerste en echte radioliefde en was de afgelopen tijd als invaller al meerdere keren te horen op Radio 538.

Wietze de Jager viert iedere vrijdagavond én zaterdagmiddag samen met co-host Klaas van der Eerden en luisteraars het weekend met zijn programma ‘Weekend Wietze’. Het programma was al iedere vrijdagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur te horen op 538, maar vanaf eind november zorgen Wietze en Klaas ook op zaterdag van 16.00 uur tot 19.00 uur voor een heus radiospektakel dat luisteraars niet willen missen voordat de zaterdagavond begint. Wietze de Jager, 538-dj: “Een dagelijkse lunchshow presenteren was te gek, maar ik loop over van ideeën die ik op vrijdagavond en zaterdagmiddag beter kwijt kan. In de vernieuwde programmering heb ik naast mijn radioprogramma’s ook nog tijd voor het ontwikkelen van een podcast en videoserie voor 538.”

Dance = 538 en daarom start op zaterdag na het programma van Wietze een vernieuwde danceprogrammering. De dance-avond begint om 19.00 uur met de veertig grootste dancehits in de ‘Global Dance Chart’ gepresenteerd door dancelegende Wessel van Diepen. Na 15 jaar neemt Dennis Ruyer afscheid van ‘538 Dance Department’. Hij draagt het stokje over aan Ivo van Breukelen, die de afgelopen jaren al te horen was als vaste invaller van het programma. ‘538 Dance Department’ is iedere zaterdagavond te horen vanaf 21.00 uur. Ivo van Breukelen: “’538 Dance Department’ is echt een instituut binnen de dance-scene en ik vind het dan ook een enorme eer dat ik het stokje over mag nemen van Dennis. Ik kan niet wachten om te beginnen.” Met de ‘Global Dance Chart’, ‘538 Dance Department’ en programma’s van top dj’s Martin Garrix, Lucas & Steve, Tiësto en David Guetta heeft 538 op zaterdag een ijzersterke dance-avond.

Met ingang van de vernieuwde programmering is in het weekend ook op zaterdag én zondag van 06.00 uur tot 10.00 uur een ochtendshow te horen. Op zaterdag worden luisteraars wakker met ‘het beste van 538’ gepresenteerd door Bas Menting en ook op zondag is hij te horen op dit tijdslot. Vanaf 10.00 uur trakteert 538 haar luisteraars vervolgens op de lekkerste hits voor in het weekend. Mark Labrand is in de vernieuwde programmering iedere zaterdag- en zondagmiddag te horen vanaf 13.00 uur. Daarnaast neemt hij het stokje van de ‘538 TOP 50’ over van Ivo van Breukelen en presenteert iedere vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur de vijftig populairste hits van het moment. Mark Labrand: “Sinds Wessel van Diepen en Jeroen Nieuwenhuize staat mijn vrijdagmiddag in het teken van de spanning van een hitlijst. Wat mij betreft het hoogst haalbare in radioland om deze nationale traditie voort te mogen zetten. Daarmee blijft de vrijdagmiddag het mooiste moment van de week, om de wereld van de 538 luisteraar op een rij te zetten met alles dat je wil weten én horen.”

Met de vernieuwingen is er zeven dagen in de week een consistentere programmering en verwacht Radio 538 luisteraars nog meer plezier te doen.

De volledige programmering is hier te vinden.

4 Comments

 1. Wel knap dat als je programmering al slecht is en je gaat een nieuwe maken dat die dan nog slechter is. Man man man wat een gepruts!

  • @Michiel; perfect verwoord! Een grootse aankondiging van een vernieuwde programmering terwijl het niet meer is dan wat schuiven en wisselen met Dj’s is. Er is een tijd geweest dat Radio 538 een trendsetter was en radio herdefinieerde. Het is bij mij een hele lange tijd niet eens opgekomen om naar een andere radiozender te luisteren! Behalve dan naar NPO Radio 1 voor Langs de Lijn voor live verslagen van eredivisiewedstrijden.

   Nou zijn dat even lang vervlogen tijden. Natuurlijk heeft het vertrek van Edwin Evers ook veel luisteraars gekost. Maar dat is niet het enige. Edwin Evers zou niet eeuwig met zijn ochtendshow doorgaan. Daar had 538 ook eerder op kunnen anticiperen(Edwin Evers heeft toch ruim van te voren zijn vertrek aangekondigd).

   Het probleem is dat Mark Labrand, Barend van Deelen, Ivo van Breukelen en Niek van der Bruggen authenticiteit missen! Het zijn allemaal te gelikte, geformatteerde Dj’s die allemaal enorm op elkaar lijken. Als al deze Dj’s nou iets hadden wat hun onderscheidde van elkaar zou dat wel schelen. Nu lijken hun programma’s enorm op elkaar. Alsof het klonen van elkaar zijn.

   Hier gaat Radio 538 zich niet van Qmusic of NPO Radio 2 onderscheiden en weer meer luisteraars dan de concurrentie binnenhalen.

 2. Wat is er nu ECHT nieuw aan deze programmering? Het is niet anders dan “plaatje en te lang praatje”. En wie dat doet maakt toch niet uit. De playlist ligt vast dus veel “creatieve” praatjes hoef je niet te verwachten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*