Prins Maurits medaille voor Omroep MAX

Zojuist is Omroep MAX-directeur Jan Slagter verrast met de Prins Maurits medaille voor Omroep MAX. De omroep ontvangt de medaille vanwege de belangrijke mate waarin MAX bijdraagt aan een betere beeldvorming in de samenleving van de krijgsmacht en de mensen die er deel van uitmaken. Generaal b.d. Peter van Uhm, zelf ontvanger van de medaille in 2012, overhandigde de medaille op de Zwaluwenberg in Hilversum namens de Koninklijk Nederlandse Vereniging Ons Leger (KNVOL).

De Luitenant-generaal b.d. Peter Striek, voorzitter van de KNVOL, gaf in zijn toespraak aan hoe belangrijk het voor uitgezonden militairen is om goede contacten met het thuisfont te hebben en omgekeerd. Met het programma Missie MAX wordt dit contact tijdens de kerstdagen en oud en nieuw al meer dan tien jaar mogelijk gemaakt. Dit geldt ook voor de vele bezoeken van Jan Slagter aan diverse missiegebieden met persoonlijke videoboodschappen. Bovendien besteedt MAX ruim aandacht aan veteranen, zoals in de serie Mijn Missie, en brengt met zijn programma’s de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland dichterbij de kijkers van nu.

Sinds 1935 reikt de KNV Ons Leger de Prins Maurits medaille uit aan personen of organisaties, zowel binnen als buiten de krijgsmacht, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de krijgsmacht. De KNV Ons Leger is opgericht in 1912 en staat al meer dan 100 jaar op de bres voor de krijgsmacht. De vereniging benadrukt waar het ook maar kan, dat er een krijgsmacht nodig is met gemotiveerd personeel en met de juiste uitrusting om het eigen grondgebied en dat van alle NAVO-partners te beschermen en de rechtsorde en stabiliteit in de wereld te bevorderen. De Prins Maurits medaille is een zelden uitgereikte en prestigieuze waardering, die het laatst werd uitgereikt aan de generaal Van Uhm in 2012 en aan het Korps Nationale Reserve in 2015.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*