Politieke samenwerking Leonie Sazias en David Pinto ten einde

Het politieke samenwerkingsverband tussen oud-omroepster Leonie Sazias , nu fractievoorzitter van de lokale partij Hart voor Hilversum,  en hoogleraar David Pinto in de nieuwe politieke groepering L.E.F is een vroegtijdige dood gestorven. Dat meldt de lokale omroep RTi Hilversum.

Sazias zegt dat een aantal opvattingen “onvoldoende zijn uitgepraat”. De meningsverschillen waren fundamenteel te groot.  De twee hadden het plan opgevat om met deze groepering een gooi te doen naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. Eerder ontkende Sazias dat LEF iets te maken had met de PVV.

Hoewel ze haar aanvankelijke partner David Pinto  hoog acht als het gaat om zijn kennis van migratiezaken, stoorde Sazias zich aan zijn  fundamentaal rechtse standpunten, bijvoorbeeld over het antisemitische karakter van Groen Links.

Sazias gaat er nu van uit dat Pinto niet op zijn eigen houtje door zal gaan met LEF. Het was haar initiatief, zegt ze en het ligt nu voorlopig als idee op de plank. Ze zegt er niet alleen mee te kunnen doorgaan en hoopt op steun van anderen, die zich voor het ideaal van deze groepering zouden willen inzetten

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*