Peperdure camera’s uit auto gestolen in centrum Mediastad

Michael Bakker zag hoe autodieven een wagen leegroofden in de parkeergarage aan de Schapenkamp in Hilversum. Hij probeerde ze te stoppen, maar ze gingen er met de buit vandoor. Zijn spullen, zo ontdekte hij later. De schade is groot: zo’n 15.000 euro.

„Wij zitten pas net met het bedrijf (Pakkend Media Produkties, red.) aan de Schapenkamp”, vertelt Michael Bakker. „We huren een ruimte in Tantje Jans. En toen ik vorige week even mijn auto voor de deur zette om wat in en uit te laden, kreeg ik meteen boete. Daarom besloot ik de auto in de garage te zetten, even naar binnen te lopen om wat te pakken en de spullen erin te laten liggen.” Dat bleek uiteindelijk geen gelukkige keuze te zijn. „Ik hoorde al een alarm, maar had niet door dat het van mijn auto was. Ik heb zelfs nog even staan kletsen met een collega. Toen het alarm bleef gaan, zijn wij gaan kijken.”

De spullen werden snel overgeladen in een andere auto.

In de garage zag Bakker hoe drie jongens spullen aan het overladen waren van de ene in de andere auto. „Ik dacht meteen dat het niet pluis was. Dus ik ben er achteraan gegaan”, vertelt hij. „Ze moesten blijven staan voor de slagboom en toen ben ik gaan duwen aan de andere kant. Zodat hij niet omhoog kon. Ze dreigden wat, maar toen ze doorhadden dat we de politie hadden gebeld, besloten ze de auto te parkeren en met de spullen weg te rennen.”

De dieven sloegen een zijruit in.

Pas toen de politie kwam en ze naar de auto gingen kijken, kwam Bakker erachter dat het zijn eigen spullen waren die de dieven hadden meegenomen. „Ja alles was weg. Drie hele dure camera’s, microfoons, snoertjes, echt alles. De schade? Ik denk zo’n 15.000 euro. Het is echt heel erg”, aldus Bakker. De tassen werden later in Utrecht gevonden, die waren gedumpt. Maar alle apparatuur is nog altijd spoorloos.

De tassen werden later teruggevonden in Utrecht.

„Ja ik heb wel echt een probleem”, vertelt Bakker. „Vandaag ben ik met een collega aan het draaien, maar morgen kan ik echt niets. We hebben nog wel camera’s, maar alle microfoons en zenders zijn meegenomen. Een collega is nu nieuwe aan het kopen, want anders kunnen we niets doen”, verzucht hij.

Bakker heeft goede hoop dat de daders nog gepakt worden. „Volgens de politie reden ze in hun eigen auto, en omdat ze die hebben geparkeerd is het kenteken bekend. Eigenlijk hoop ik nu bij ieder telefoontje dat ze bellen met goed nieuws. Dat ze de spullen hebben teruggevonden.”

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*