Staatssecretaris ziet af van een frequentieverdeling van de DAB+ en FM

Staatssecretaris Mona Keijzer ziet af van een frequentieverdeling van de DAB+ en FM-frequenties van commerciële radiozenders. Dat meldt Nederlands Media Nieuws.

Talpa Network (Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10), RadioCorp (Slam! en 100% NL), FD Mediagroep (BNR Nieuwsradio), Mediahuis/NRC Media (Sublime), alsmede de regionale commerciële radiostations kunnen daarbij tot minimaal 1 september 2024 blijven uitzenden op hun etherfrequenties. De radiostations hebben sinds 2003 hun huidige frequenties. De staatssecretaris gaat onderzoeken hoe een tijdelijke verlenging vorm zal krijgen.

10 Comments

 1. En maar weer voor zich uitschuiven, en maar niet de knoop door hakken.
  Zitten we nog weer jaren vast aan de ex piraten die van de krakerige oude gammele hits draaien als ene radio Continu en NL wat hier de overhand heeft en per woon plaats op meerdere frequenties te horen zijn

   • Jan maar dan moeten ze de ferquenties wel beter verdelen hoor in mijn woonplaats continu op 3 frequenties en nl op 2 dat kan toch ook anders de andere zenders hoor ik allemaal maar op 1 ferquentie waarom continu en nl op meerdere verdeell het beter zo dat zij ook op 1 ferquentie te horen zijn overal en geef andren ook de kans

 2. Tijd voor een flinke petitie lijkt mij.
  Dit slaat natuurlijk nergens op en is waarschijnlijk een opgekochte, (meneer de Mol) corrupte manier van besluiten geweest.
  Politiek. Democratischer dan dit wordt het niet

 3. En zitten we weer een paar jaar extra vast aan die ether vervuilers , die allemaal opelkaar lijken qua style en dj,s welke denken grappig te zijn en de platen niet uit laten draaien en zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarom betaal ik liever aan betaalde diensten zonder dat slap geouwehoee.

 4. Dat het slechter gaat met de radiostadions door corona is onzin denk ik kan nou niet zeggen minder van die hinderlijke reclame te horen geld ook voor tv dus gewoon veilen.

  • niet mee eens dat het geldklopperij is voor tv zenders via kabel internet of ether betaal je abonnementsgeld en voor ontvangst van dab+ radio betaal je niets behalve de aanschaf van een ontvanger dus daar zit je volkomen naast.Het enige struikelblok is dat de bevolking niet zo enthousiast is omtrent dab+ maar dat het wel de goeie kant op gaat met nu ruim 30 zenders per ontvangstgebied en het worden er meer.Er is nu een begin gemaakt met het uitbrengen van lokale radiostations.We willen niet dat onze radiozenders storen op de frequenties van onze buurlanden dus er komt nog wel wat bij kijken om de frequenstieblokken met onze buurlanden op elkaar af te stemmen.Dat je 3 dezelfde zenders hoort komt omdat op meerdere blokken uit verschillende richtingen uitzenden.Dit zal ter zijndertijd verdwijnen.

   • Als je tenminste iets kunt ontvangen op DAB+.
    Ik woon tussen twee grote zenders in (Lopik en Hilversum), maar ik moet mijn DAB+ radio tegen het raam aan plakken. Als ik ‘m binnen op een tafel zet komt de helft niet meer door.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*