Patrick Kicken: Natuurlijk probeert John de Mol Marieke Elsinga naar 538 of Sky Radio te halen

[BLOG] Heb je het nog gehoord vanochtend? Marieke Elsinga, de ster van Qmusic, die doodleuk in haar ochtendshow vertelt dat ze gisterenmiddag een gesprek gehad heeft met John de Mol en Talpa. Ja om over haar TV carriere te praten, voegde ze er snel aan toe, toen Mattie er vraagtekens bij zette. Maar iedereen die ook maar ooit iets met De Mol te maken gehad heeft weet natuurlijk dat hier een veel groter plan achter zit: proberen de ochtendshow van ’s lands best beluisterde hitzender kapot te maken, net als destijds met Mattie & Wietze gelukt is.

Laten we er eens mee beginnen dat het eigenlijk oerdom is van Marieke om dit zo te vertellen. Veel krachtiger is het natuurlijk om tussen de regels door te laten horen dat je baalt dat je TV programma bij RTL4 van de buis is gehaald, dat maakt je menselijk. Dit is weer zo’n uitspraak van een dame met sterallures die denkt dat ze haar gezicht moet redden, ‘ik ben met De Mol in gesprek hoor!’. Dat diezelfde John natuurlijk het plan heeft om haar middels een dik TV contract ook weg te plukken voor de middag van 538 of de ochtend van Sky ligt er dubbeldik bovenop. Op deze manier is het hem destijds ook gelukt om Gerard Ekdom weg te kapen bij NPO Radio 2, voor de ochtend van Talpa’s Radio 10.

Het zit De Mol nog steeds niet lekker dat zijn vlaggenschip, Radio 538, zo dwarsgezeten wordt door Qmusic. Daar zit oud zeer. Hij heeft destijds voor een niet al te hoog bedrag zijn mislukte Noordzee FM verkocht aan de Belgen, die er wel een succes van wisten te maken op 100.7 FM. Het is hem gelukt om de man die Q (mede) succesvol maakte, Dave Minneboo, weer weg te halen daar maar hij zint op meer natuurlijk. Nu RTL Marieke in de steek laat door haar zo te cancellen op prime time ruikt John bloed. Dus wappert hij met een hoop beloftes van vanallerlei shows inclusief een lekkere zak met duiten, zo werkt dat als je geld genoeg hebt en denkt alle succes te kunnen kopen.

Toch moet ik het nog maar zien of Marieke ook voor succes zal zorgen bij 538. Leuk als sidekick bij Frank Dane, die match zie ik wel. Maar de grootste winst zit hem er natuurlijk in dat Mattie dan opnieuw op zoek moet naar niet alleen een nieuwe vriendin in het dagelijks leven maar ook ’s ochtends vroeg op de radio bij Qmusic. Destijds was het plan om zowel Mattie als Wietze naar Sky Radio te halen, een station dat mét ochtendshow zeker hoge ogen gaat gooien. Dat ging niet door dus moest Wietze op de reservebank bij 538 met de belofte van alsnog een drivetime show. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Wie weet dat het oude plan Beau & Marieke nog wel uit de kast getrokken kan worden, dát zou pas verfrissend zijn. Van Erven Dorens heeft bij Talk Radio destijds bewezen dat hij ook op de radio uitstekend uit de voeten kan. Dat zou natuurlijk de hoofdprijs zijn, die twee op de radio bij Sky en dan later samen als talkshow bij een van de Talpa TV zenders. Moet Marieke het wel bij één baby houden.

Patrick Kicken

29 Comments

 1. Voor het grootste gedeelte eens met deze column, legt ook haarfijn de vinger op de zere plek wat betreft het (te grote) ego van Marieke.
  Alleen: je denkt toch niet serieus dat Beau ooit nog voor John of een van zijn zenders wil werken? Hij is er (sinds zijn vertrek bij SBS) altijd glashelder over geweest dat John hem eigenlijk liet vallen toen het slecht ging daar, en is sindsdien één van de grote criticasters van Talpa. Lijkt mij sterk dat Beau dat ineens naast zich neerlegt.

  • Een ruzie kan je uitpraten natuurlijk. John de Mol zal hebben laten vallen maar, Beau zal ook de andere kant op geschopt hebben. Dat zegt hij er nooit bij. Hij kreeg genoeg programma’s daar lag het niet aan.

   Ik zie die combinatie ook wel van Beau & Marieke. Als RTL slim is doen ze daar wat mee op de late avond. Als Beau aan de beurt is voor de late night de ene avond Marieke en de andere avond Bridget naast hem. Zou goed kunnen werken om wat variatie in de late nights te krijgen. In de zomer van 2017 deden Beau & Marieke samen RTL Late Night en dat spatte van het scherm. Na die zomer is het met Humberto nooit meer goed gekomen.

   RTL moet stoppen Humberto en Renze en de doordeweekse late night gewoon beurtelings door Eva en Beau laten doen. In het weekend gewoon geen talkshow of een ander soort programma vanuit die studio. Want dat is de reden van die weekend talkshow, anders staat die studio 2 dagen leeg.

 2. een talkshow lijkt me wat te hoog gegrepen voor deze dame. 5 uur show achtig iets of een programma met winston gerschtanowitz met licht amusement. of ene campingshow met peter gillis 🙂

 3. Heel logisch dat Talpa Marieke zou verleiden met een tv-optie. Marieke heeft de ambitie om beide te doen en Talpa kan het allebei bieden.

  Maar ik geloof echt niet dat dit alleen om tv gaat. Marieke kan nu wel Q onder druk zetten bij de contractonderhandelingen, want het contract loopt deze zomer af.

 4. Je flopt bij RTL dus gaat nog meer flops maken bij het eeuwig falende Talpa? Laat haar lekker gaan dan! Zegt ze dit om de prijs op te drijven of RTL te laten schrikken? En Patrick hoe staat het met de ontslagronde?

 5. Rob Stenders riep toch ook voor zn beurt dat John m wilde waarna De Mol meteen de onderhandelingen verbrak en pas een jaar later werd verder gepraat?

  Vraagje Patrick: hadden Mattie en Marieke tweeling-gate moeten bespreken op de radio?

  • Dat zal niet lukken bij Mattie & Marieke omdat hun contract in augustus afloopt en Q een ongetwijfeld een meerjarig contract aan zal bieden. Dan is de kans voor waarschijnlijk weer 3/5 jaar verkeken.

   • Zou me dan wat zijn dat Marieke dan al een contract getekend zou hebben bij Talpa radio 😉 Terwijl Mattie van niks weet…

    • Als iets de afgelopen jaren duidelijk geworden is dan is het wel dat er maar 1 ding voor Mattie geldt: ik, ik, ik. Lijkt mij echteen heel fijn persoon, echt 1 waar je op kunt bouwen en die er voor je is als je hem nodig hebt.

 6. Patrick, ik vind het lastig om te begrijpen dat je naast een radio carrière (de ochtendshow, belangrijkste tijdstip van een radiostation) ook nog eens een tv carrière zo ambieert. Dan kun je toch nooit gefocust zijn en het beste uit een radio of tv programma halen?

  Betreft het bezoek aan John de Mol. Kan het misschien ook zijn dat Marieke wellicht de overstap gaat maken naar 538, en samen wat gaan doen met Coen Swijnenberg? Deze combi was toen met Radio555 en er was toch een goede radioklik?

  • Als de Mol haar binnen probeert te halen voor SBS6 zou hij gek zijn als hij het niet ook probeert voor 538. Met Frank Dane of Coen Swijnenberg de middag of lunchshow. Of iets met Beau maar dan moeten de Mol en hij wel de ruzie bijleggen. Dat zal lastig worden.

   Het zou goed zijn voor SBS6 om afscheid te nemen van een aantal gezichten en wat nieuwe te introduceren. Naast Marcel, Gijs en Marieke nog een paar anderen binnenhalen. Gerard Joling ook terughalen naar de zender. Afscheid nemen van Wendy, Gordon, Winston, Dennis en Jan

   • Ik zou Wendy, Jan en Winston houden. De bipolaire Gordon weg. Gerard Joling terug, die zit bij RTL op de reservebank en heeft ook aangegeven graag grote shows te mogen presenteren maar daar niet om te gaan bedelen.

    • Jan misschien maar, de mensen zitten overduidelijk niet (meer) te wachten op Wendy en Winston. Wendy is moet er gewoon sowieso uit. Mensen hebben het trucje door en hebben ook door dat het allemaal nep is wat deze vrouw doet. Dat geld ook voor Winston. Ik kan met toch niet voorstellen dat hij thuis net zo praat als wanneer hij bij Miljoenenjacht in beeld komt.

     Het is goed dat SBS6 nieuwe andere gezichten aantrekt en daarmee een nieuwe zender bouwt. Gerard Joling inderdaad naar de zender halen. Misschien straks Marieke erbij. Ik zou De Bevers ook wegkapen bij RTL en op de maandag laten afwisselen met de fam. Meiland.

 7. Wie denkt dat Marieke met n ander de radio-microfoon gaat delen, die heeft t mis en begrijpt ook niets van haar openhartigheid dat onderdeel is van de ochtendshow van Marieke & Mattie. Dat is de gouden formule, zij met zn tweeën en Marieke & Mattie met hun persoonlijke verhalen.

  Dat Marieke tv-ambities heeft, is te begrijpen, maar … maar Marieke, laat tv varen. Ik heb Alles met muziek gezien en dit gaat niet werken. Blijf lekker bij de ochtendradio met daarnaast veel tijd voor je kindje en verder n beetje leuk leven met je gezinnetje, Amsterdam die mooie stad, met hoeveel letters spel je dat? X

   • Heeft niet veel nut om een of twee programma’s met Marieke op NET5 te maken. Dat zien we nu al jaren bij deze zender.

    NET5 moet naar een dagelijkse horizontale programmering met Nederlandse content. Inclusief Nederlandse vooravond. Programma’s met een aantal thema’s die terugkomen in de programma’s als wonen, bouwen, reizen, feesten, jongeren, human interest reality, andere leefomgeving/je leven omgooien, dating en sex. Alleen dan gaat NET5 als zender nog werken.

 8. Wie gebruikt hier wie? John de Mol die Marieke Elsinga paait met een TV contract (en de mogelijkheid om haar ook naar Talpa Radio te krijgen)? Of omgekeerd Marieke Elsinga die schermt met de suggestie dat ze misschien wel naar Talpa gaat om zo de waarde van haar nieuwe contract bij Q-music te verhogen?

  Los daarvan is het geen boeiende radio. 538 had ook al zo’n incrowd moment bij Frank over de komst van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman naar SBS6 voor de zomer VI. Gingen ze live de directeur bellen die niet opnam.

  Als luisteraar haak je dan toch compleet af?

  • Frank heeft sowieso de slechte middagshow van Nederland. 538 is gewoon sbs radio nu. De campingzender van de radiozenders.

 9. Wat maakt men zich druk om Marieke Elsinga? Wat een onvoorstelbare trut is dat. Weet echt niks van muziek, heeft de humor en het gevoel van een diepvries, is arrogant en stront eigenwijs. En dan werkt ze ook nog eens met zo’n beetje de grootste lul van de radio, Mattie V. Dat Q is ook al zo’n nietszeggende prutzender. Ik zou zeggen: Marieke lekker laten afzinken in de Noordzee, zonder reddingsboei uiteraard. Weg met deze nitwit.

  • Dat moest er effe uit Blunt Axe.😶‍🌫️

   Maar het lijken wel vietvaltransfers…
   Ongelooflijk.
   Ik blijf gezellig Bert Haandrikman luisteren. Zijn contract loopt toch niet af bij omroep Max?🫢

  • Dat zegt veel over Nederland. Luisteren naar gebakken lucht, nietszeggende muziek die stinkt naar eenheidsworst, presentatoren die dommer dan het geluid zijn. In dit land ben je dan populair.

 10. Zegt dat iets over hun programma of over de luisteraars🥴 Ik ben helemaal klaar met al die privé lekkage tegenwoordig, het interesseert me geen ene fuck wat die zogenaamde BNers allemaal uitvreten.

  • Tenzij het iets is wat jij herkent. Probleem is dat het vaak ‘over the head of the listener’ is. Arrogant. Over zaken als feestjes, dure aankopen, tv contracten. Vergroot de afstand tot je luisteraar alleen maar, zoals hier ook uit jouw/jullie reactie op te maken valt.

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. "John de Mol smells blood, wants to take Marieke Elsinga away from Qmusic" - World News | TakeToNews
 2. "John de Mol huele sangre, quiere alejar a Marieke Elsinga de Qmusic" - Teknomers Noticias
 3. "John de Mol sent le sang, veut éloigner Marieke Elsinga de Qmusic" - Teknomers Nouvelles

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*