Patrick Kicken: Gordon wordt de opvolger van Gerard Ekdom bij Radio 10

[BLOG] Een balletje kan raar rollen in radioland he? Zo ben je de gevierde ster bij Radio 10 en op SBS6, zo gooi je je eigen ruiten in door aan te kondigen dat je naar Radio Veronica vertrekt. Dan heb ik het over Gerard ‘Dokter Pop’ Ekdom en zijn vrouw Nicole, die alle beslissingen voor hem neemt. Dat er een ernstig deejaytekort is en met name op het gebied van Grote Namen dat is een feit: het vijvertje is zo klein dat er teruggegrepen moet worden op oude bekenden: Evers, Keur. Zegt de naam Gordon je nog wat? Ja die zanger, die nu zo in het nieuws is omdat hij vals zong ergens. Gelukkig kan hij zijn stem ook voor andere dingen gebruiken, namelijk grappen maken op de radio. En laat dat nou het laatste gerucht zijn wat ik opving van de week.

Ohja, Kicken wil ook even meeliften op de Gordon Hype en zuigt een roddel uit zijn duim dat hij in de race is voor een terugkeer op de landelijke radio. Nou dit komt toch wel van een bron die het in het verleden al eens vaker bij het rechte eind had. Het is waar dat John de Mol en Gordon, sinds hij van zijn contract met hem af is in november vorig jaar, niet heel veel meer met elkaar te schaften hebben maar zoals zo vaak in medialand: als je elkaar nodig hebt dan is alles weer vergeven en vergeten. Radio 10 is John de Mol’s lievelingskindje en daar moet een krachtpatser in de ochtend komen, wil het station het niet gaan verliezen van directe concurrenten JOE, Radio 5 en Radio Veronica. Humor is het belangrijkste ingrediënt van een ochtendshow en linksom of rechtsom: met Gordon kun je lachen én hij weet iedere BN’er in Nederland te kakken te zetten, inclusief zichzelf. Staat zo’n beetje iedere dag in de krant tegenwoordig en zelfs als je een hekel aan hem hebt wil je het toch even lezen of horen.

Zo’n 20 jaar geleden deed Gordon ook al de ochtendshow bij het toenmalige station van De Mol, Noordzee FM, op de Grote 100.7 waar nu Qmusic op te horen is. Dat kwam omdat het ook John opgevallen was dat als Gordon Edwin Evers verving bij 538 de luistercijfers op peil bleven. Heuckeroth is nu nog 55 dus kan (en moet volgens de roddelbladen) nog een keer knallen om zijn leefstijl en pensioen veilig te stellen. Hij kan vragen wat hij wil, de oude AM frequentie van Radio 10 (675) zou een mooi startbedrag zijn, keer 1000, per jaar. Tel daar TV werk bij op en je zit boven een miljoen. Het zou overigens een verklaring kunnen zijn waarom Gordon ineens het bijltje erbij neergooit met zijn theatertour: naast een ochtendshow kun je niet ’s avonds laat nog vanuit Heerenveen naar huis toe rijden. Toen Gordon laatst te gast was bij De Perstribune op NPO Radio 1 werd hem gevraagd of hij weer radio zou willen doen en toen was zijn antwoord: heel erg graag!

Verder hoor ik dat het ook de bedoeling is dat Gordon de plekjes op TV van Gerard Ekdom bij SBS gaat invullen, iets wat ook logisch lijkt: een zanger als presentator van The Tribute, Battle of the Bands valt goed bij de kijker, die Gordon nog niet uitgekotst heeft zoals een aantal van zijn collega’s. Ik zou het hem wel gunnen en het zou opnieuw een succes kunnen worden ook, Gordon in de ochtend op 10. Zie de succesvolle radiorevival van die andere man die op mannen valt en zelfs nog tien jaar ouder is: Eddy Keur. Dezelfde gevatheid, snelheid van denken en praten en ‘joie de vivre’ valt Gordon ook ten deel dus ik geloof er wel in. Nu nog even door het spelletje heen van ‘wij weten van niks’ uit de mond van een Talpa woordvoerder en dan kan hij mooi bij de start van het nieuwe radioseizoen in september aan de slag. Wauw, zelfs de muziek en de doelgroep van 10 passen bij Gordon. Verklaart ook waarom ze bij Talpa Radio geen moeite gedaan hebben om Ekdom binnenboord te houden, dat huwelijk was wel over.

Patrick Kicken

87 Comments

 1. Ik vind het niet vreemd eigenlijk als dit gaat gebeuren, maar ik denk dat hij dan nog meer uitgekotst gaat worden dan dat hij nu al wordt. Aan de andere kant, hij is daar zelf ook voortdurend over aan het klagen wat mensen nu weer van hem vinden. Dan lijkt me een prominente ochtendshow nou niet echt het podium zeker als het spraakmakend gaat worden.

  • Dat maakt het al helemaal makkelijk met een ochtendshow, tijdverschil is drie uur later. Radio op locatie is allemaal geen probleem tegenwoordig. Maar een duur land hoor, je betaalt er 15 euro voor een glas bier dus hij zal liever hier vertoeven.

 2. Die Kicken zegt dus eigenlijk hoe slecht hij zelf is. Hoe klein de vijver ook is, die Kicken moeten ze niet. Begrijpelijk als je zijn bagger op Wild hoort en weet dat hij volgens het NMO geen enkele luisteraar heeft. Als je het echt niet meer weet dan schrijf je iets aan de hand van een bron die het al eens vaker goed had. Blijkbaar dus ook vaak niet goed.

  • Kom je hier alleen om elke keer een sneer aan PK uit te delen? Gebruik dan het Whatsapp nummer wat hij steevast deelt. Dan komt het direct bij PK aan. Veel effectiever en ook fijn voor lezers die voor het onderwerp komen.

  • Heb je die hangende grammofoonplaat weer. Gelukkig zit het je heel diep en heb je er dagelijks last van. Maar vecht dit eens met Kicken uit en niet hier op het forum. Je lijkt wel een drammende kleuter.

  • Dat ze die Dekker niet voor de ochtendshow gevraagd hebben zeg. Die doet het ook wel voor 674.000 euro per jaar tot aan zijn pensioen.

 3. Gordon gaat de middagshow overnemen. Snap dat dan Kickie! Rob van Someren ging toch voor 100% naar 100% NL. Je moet wel consistent blijven hoor, anders raken we hier in de war.

 4. Hij was niet slecht op de radio. Had ook de juiste mensen om zich heen in die show. Tribute to the band past als tv programma ook goed bij hem. Hij kan Down the road blijven doen als hij weer een contract bij Talpa krijgt. Wat ook bij hem zou passen op tv is de Cash & Carlo versie van The Price in Right met Eddy Keur als Voice-over.

   • Ja dat snap ik zeker maar, als het gerucht waar Patrick het over heeft dan lijkt het dat hij toch weer een contract bij Talpa krijgt. Kan Goor de vlag weer binnenhalen.

    • Neem die Patrick niet te serieus, dat doet hij zelf wel. Hij heeft dit soort dingen inmiddels vaker fout dan goed. Om dit te compenseren gokt hij in de verschillende stukje meerdere uitkomsten zodat hij altijd een keer gelijk heeft. Troost hij dan is… gun het hem, een baan bij een landelijk station gunt niemand hem meer, hoe groot het tekort ook is.

     • @Freek/Daniël Jij wilt graag dat hij het fout heeft maar hij heeft het meestal wel bij het rechte eind. Houd gewoon eens op met steeds weer dat zelfde riedeltje afspelen hier. We weten nu wel dat je Patrick het licht in de ogen niet gunt. Dat is verder prima maar, houd op met ons allemaal lastigvallen hiermee. Bel Patrick lekker op elke keer als hij een bericht post op hier. Je maakt je zelf alleen maar belachelijk.

     • Freek, als jij echt dhr Dekker blijkt te zijn dan heb ik ook een tip voor jou: maak je wat meer druk om je eigen werk i.p.v. dat kinderachtige gedoe hier op het forum. Stop eens met jezelf zo geweldig te vinden en dat gebrabbel op radio 5 tussen 12:00 en 14:00 uur. Elke dag moeten we de radio om 12:00 uur overzetten naar een andere zender om dat gezever van jou niet aan te hoeven horen. Is best vermoeiend. Sommigen zijn al een petitie gestart om je van radio 5 te krijgen. Gunnen jou ook geen baan bij een landelijk station. Hoop dat het lukt.

    • Dat zou je nog wel eens kunnen verrassen. Gordon kan een ‘dangerous air personality’ zijn uit de categorie Howard Stern: ook al haat je hem, je wil je toch even ergeren, dus zet je hem aan, zodat je weer mee kan zeuren met je collega’s

     • Kickie, je maakt jezelf volkomen belachelijk met je opmerking. Je bent dus “catagorie Howard Stern” als luisteraars je haten, maar je toch even aanzetten. Howard Stern! Ha ha ha. En weet je wat het is, zo’n Gordon zou het ook zomaar eens zelf kunnen gaan geloven. Dit verhaal is echt een losse flodder. Ga eerst je toetsenbord maar even schoonmaken, en maak er daarna een ander verhaal van.

   • Overigens denk ik niet dat alleen de media mensen een beetje klaar zijn met Gordon maar alle mensen. Echter doen media bedrijven wel vaker rare dingen en hebben ze meestal niet heel erg door wat, wanneer, met wie, hoe, waar etc. mensen willen zien of horen. De successen die er soms wel zijn op de zenders zijn meestal toevalstreffers.

 5. Overigens even wat anders: van dat station van die Beelen hoor je vrij weinig. De Heuck in de ochtend kan wel wat worden, ik ga het dan wel een kans geven. Ben wel van de onderbroekenlol…..

 6. Vraag ook eens aan Erik de Zwart wat hij destijds ervan vond om 2 grote kleuters koest te moeten houden bij dat Noordzee FM.

  Iets met de collega’s van de ochtend- en middagshow onderling.

 7. Ik weet nog goed toen Gordon net “doorbrak” dat de plugger van de platenmij riep;”Onder de buro’s Gordon komt eraan.” En mijn vrouw werkte met hem, ruim 25 jaar terug, slaakt diepe zuchten als het nu weer over Gordon gaat. Er is niks verandert zegt ze steeds.

  • Die man is natuurlijk een 100% narcist, dramaqueen en BPD. Dat kán werken als hij een team van jaknikkers op zich heen heeft dat zich volledig aan hem aanpast. Maar radio is niet meer zo belangrijk als 20 jaar geleden. Alleen al internetradio biedt letterlijk tienduizenden alternatieven en daarkomen de streamservices nog bij. De luistercijfers zullen tegenvallen en dan tellen de knaken.

    • Dat Gordon kinky dingen in de slaapkamer doet zal ongetwijfeld, maar het slaat inderdaad op de titel van dat liedje van Madonna. Wat trouwens een perfect popliedje is, maar die aandoening moet je niet hebben. Er valt echter niets tegen te doen.

 8. Ja hoor, gewoon doen😩. Belediging van het vak en wat dat zingen betreft, ach hij is altijd zonder enige zelfkritiek geweest. Vond dat ie de beste was en wilde zelfs de VS veroveren met LA de Voices. Alsof daar niets rondliep. Nare zelfingenomen gender🤪 Hou voor één keer eens woord en blijf waar je beloofde te blijven – Dubai…….🌴😩🌴

 9. Laat Patrick zelf het antwoord op de vraag geven of hij wel weer dj op een landelijke zender wil zijn.
  Dan hoeven anderen dat niet voor hem in te vullen zoals nu vaak – en hierboven ook – gebeurt.

   • Hi Patrick, ik denk dat als je weer aan de slag mag bij een landelijk radiostation, een contractvoorwaarde zal zijn dat je stopt met je columns…Zou je dat wel willen?

   • Dat komt omdat je met bakstenen door de ruiten aan het gooien bent. Die komen dan weer terug in je nek. Ook bakstenen hebben Karma Pat.😬
    Gewoon kleine kiezeltjes tegen de ruiten gooien. Of je doet gewoon een tijdje een “Ekdommetje”,dus geen mening meer hebben en alles is positief. Dan heb je zo weer een baan.🤣

 10. B.t.w. Bij KINK zijn ze ook helemaal van het padje en geloven ze ineens in complottheorieën voor wat betreft hun luistercijfers.

 11. Groot nieuws idd maar ik denk van niet zou Gordon zo vroeg willen opstaan of hij heeft het geld hard nodig, op 538 en Noordzee FM deed hij het leuk maar toen was hij nog dik met ome John, en deze heeft hij flink afgeschoten dat vergeet OME Johny niet, maar 10 moet wel wat doen Joe is er ook nog.

  • Je moet wat tegenover de rest zetten. Maar het kan ook dat 538 beschermd moet worden, dat station is groeiende met een goede ochtendshow nu. Misschien moet daar in house niet een hele bekende concurrent tegenover geprogrammeerd worden

 12. Ik geloof er niets van. Gordon lijkt tegenwoordig voortdurend op vakantie te gaan en daar past een vast schema van een dagelijks radioprogramma toch niet bij

 13. Als het echt klopt, dan is het jammer.
  Dat gaat Radio 10 heel veel luisteraars kosten die niet meer terug komen, want we hebben nu Joe.

 14. Wat een kolder lees ik hier weer.

  Die ochtendshow “Goedemorgen Gordon” die Gerrie bij NoordzeeFM deed was niet om aan te horen.

  Gordon kan alleen enigszins luisterbare radio maken als Rick R. en Niels v. B. er naast zitten.

 15. En weer heeft die eikel de aandacht waar hij op kickt! Zolang als de media berichten over corrie blijft verspreiden komen we nooit van deze randdebiel af. Hem op de radio zetten zal de mediaflop van 2024 worden.

 16. Ekdom weg vind ik goed nieuws. Eindelijk van die domme woordgrappen af die hij ook nog gaat uitleggen. Ik zou graag Lex en Lex weer terug hebben in de morgen

 17. Jouw manier van het ‘nieuws’ brengen doet mij denken aan de manier waarop Albert Verlinde in zijn jonge jaren zijn nichtengif verspreide via rtl boulevard. Het zal allemaal waar zijn wat je zegt, maar door de div. mensen die in jouw nieuws voorbij komen direct bij de kniefschijf af te fikken komt het een stuk ongeloofwaardiger over, ga vooral zo door 🙂

 18. Ekdom in de morgen vind ik best goed
  Maar bij Gordon haak ik af.
  Op Noordze-fm vond ik het ook nix.
  Maar ook die Eddy keur, ben ik geen fan van

  • Een aantal jaren geleden (2017) liet Rob Stenders weten Door Talpa gevraagd te zijn, dit ging niet door hij bleef bij Radio 2.
   Dave Minneboo kwam naar voren en zei ‘Rob Stenders is niet gevraagd’.

   Zie artikel op Radiofreak.nl: “Geen interesse in Rob Stenders”

   Ik zie Rob Stenders als een spontane vent en twijfel niet aan wat hij zegt.
   Dave Minnebo is een manager, managers ontkennen soms dat de zon ’s morgens op komt,
   omdat het op dat moment niet past in hun strategie.
   Dat een manager zich dan ongeloofwaardig maakt, daar staat hij/zij niet bij stil, persoonlijke ’targets’ zijn belangrijker.

   Gordon is ontoerekeningsvatbaar, je marktaandeel in zijn handen?
   Nee…..

 19. Zullen we in de buurt van Kickie “per infgeluk” laten vallen dat Henk Mouwe van stal gehaald wordt om de ochtendshow op Veronica te doen.

  Of dat Sjors Frohlich stopt als burgemeester en samen met Peter Plaisier het gaan doen. Of Peter van Bruggen samen met Jeanne Kooijmans.

  Lijkt me grappig als hij daar dan vol overtuiging een “column” over schrijft

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Gordon travaille à Radio 10 ? 'Quoi! Cela me semble impossible…' - Teknomers Nouvelles
 2. ¿Gordon trabaja en Radio 10? '¡Qué! Esto me parece imposible...' - Teknomers Noticias
 3. Gordon working at Radio 10? 'What! This seems impossible to me…' - World News | TakeToNews

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*