Hilversum pauzeert verkoop van voormalig zwembadterrein vanwege Media Park afspraken

De gemeente Hilversum heeft de verkoop van het braakliggende terrein van het voormalige zwembad aan de Naarderweg stopgezet, in afwachting van definitieve afspraken over het Media Park. Dat meldt dagblad De Gooi en Eemlander.

Dit besluit volgt op vragen van Democraten Hilversum over de verkoopstrategie, die gericht zou zijn op het versterken van het Hilversumse mediacluster. Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat de verkoop pas overwogen wordt na het vastleggen van de afspraken om het proces van de startnotitie niet te doorkruisen. Een financiële tegenvaller dreigt als de verkoop niet doorgaat, aangezien de opbrengsten reeds in de begroting zijn opgenomen.

De kritiek van Democraten Hilversum richtte zich ook op de voorgestelde verkoopstrategie, waarbij de gemeente naar hun mening controle verliest. Echter, het college stelt dat de verkoop- en vergunningstrajecten gescheiden worden om een snellere verkoop te faciliteren, zonder de bestaande bestemming ‘bedrijf-multimedia’ te wijzigen. Ook is er een ‘recht van eerste koop’ in de koopovereenkomst opgenomen voor de gemeente. De discussie rond het Media Park omvat tevens zorgen over mobiliteit en het potentieel verzwakken van het mediacluster door versnippering van activiteiten.

Bron: De Gooi en Eemlander

1 Comment

  1. In dat zwembad heb ik tijdens m’n middelbare schooltijd “zwemmen” gehad olv waterpolo speler Harry Vriend. Hij deed de thermometer in het koude water en zei;”Oh niks aan de hand, 12 graden……we gaan zwemmen…..!”

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*