Patrick Kicken: Giel Beelen, kom toch eerder terug van je wereldreis, Radio Veronica heeft je nodig!

[BLOG] Nu duidelijk is dat Radio Veronica binnenkort niet alleen van eigenaar verwisselt maar ook zonder ochtendshow komt te zitten is het grote speculeren begonnen: wie dán in de ochtend van ooit ’s lands meest magische radiomerk? Wordt het een van Stenders zijn protegés die eindelijk de kans krijgt om zich onsterfelijk te maken ’s ochtends vroeg, wordt het Stenders zelf, zijn vriendje Van Inkel of ooit zijn lievelingskind Giel Beelen die nog een rekening heeft openstaan bij zijn radiovader.

Laten we de opties stap voor stap eens doornemen samen. Wie gaat na de zomer het trio Tim Klijn, Rick Romijn en Niels van Baarlen opvolgen die terugkeren op de plek van Edwin Evers bij Radio 538, maar dan zonder Evers met wel hetzelfde sfeertje. Allereerst zijn daar Coen en Sander die hoog op het verlanglijstje van Rob Stenders staan. Jaja, Lantinga en Swijnenberg, die ook zelf nog één keer de radiowereld een poepie willen laten ruiken. Maar goed, die scheet moet wel betaald worden en als er aan één ding gebrek is bij Radio Veronica is het geld. Althans, nu nog als vierde wiel aan de wagen bij Talpa Radio. Als de eigenaar uit Vlaanderen dadelijk om de hoek komt zwaaien met een grote zak met Belgische euro’s dan liggen de kaarten weer heel anders geschud op tafel. Wat een metaforen he?

De grote vraag die eerst beantwoord moet worden is natuurlijk: blijft Stenders de baas bij het station en er dus ook nog te horen na 1 september. Als we de ingelaste vrijdagavondshow van afgelopen vrijdag moeten geloven dan heb ik er een hard hoofd in, hierin lieten zowel Rob als Fred zich allebei niet heel florissant uit over de huidige broodheer en het leek er zelfs even op dat ons heerschap een soort van exit aan het forceren is. Hij vertelde ook dat hij dinsdag een gesprek heeft met een van de nieuwe ‘eigenaars’, (lees: Herbert Visser). Als Rob zijn eigen radiotoekomst bij de commerciëlen wil veiligstellen dan zegt ie natuurlijk: ik ga die ochtend wel doen! Rob kennende (hij deed al eerder twee keer de ochtendshow, bij 3FM en Yorin FM) heeft hij daar wel van geleerd maar de wonderen zijn de radiowereld nog niet uit.

Giel Beelen heeft zo’n beetje zijn hele radio carrière te danken aan Stenders, hij was diegene die fragmenten uit zijn nachtshow overdag herhaalde bij 3FM destijds om Giel een handje te helpen. Dus Beelen heeft nog wel wat terug te betalen aan Rob. Stel nou dat het Rob lukt Giel nog voor de verkoop naar Radio Veronica terug te halen dan is dat natuurlijk een enorme opsteker richting de nieuwe eigenaar. Beelen zal na het vorige mislukte huwelijk met Veronica ook nog wel iets te bewijzen hebben, zo van ‘het lag allemaal aan de toenmalige bazen, kijk mij eens scoren onder Stenders zijn vleugels!’. Beelen, die nu nog met z’n kersverse vriendin rond de wereld reist zal bij de NPO ergens in het weekend terecht komen als hij terug is, dus dit acht ik nog wel het meest logische scenario wat waarheid kan worden. Tenzij Gijs Staverman zoals gefluisterd wordt naar Joe (het zusje van Qmusic) gaat en ons Gieltje 14-16u ’s middags mag gaan doen op ’s lands grootste bij terugkomst, dan is zijn keuze gauw gemaakt.

Dan hebben we tenslotte nog Jeroen van Inkel. Wat? Jeroen? Die is toch in de nadagen van zijn carriere? Wacht nou even, laat het me je uitleggen: die Belgen leven qua radio nog steeds in de jaren negentig. Denken dat Radio Veronica nog steeds een hip, stoer, er toe doende radiomerk is. Tegen iemand als Van Inkel kijken ze helemaal op. En terecht, die heeft het zo’n beetje uitgevonden hier in Nederland. Een goed vriendje van de Inkelbaas, Martijn Zuurveen, is nu radiobaasje bij RadioCorp, van 100%NL en Slam! Kans zit er dik in dat áls Stenders zijn biezen pakt en weer teruggaat naar de NPO, Zuurveen de radiobaas wordt. Jeroen is niet vies van poen (hey, dat rijmt) dus zou het nog wel eens een een-tweetje kunnen gaan worden: Van Inkel terug naar Veronica, altijd goed voor een krantenbericht en RTL Boulevard itempje. Nou zeg het maar, waar zet jij je geld op in voor Veronica ’s ochtends vroeg? Ik ga voor Giel. Al was het maar omdat hij al toch al gauw goed is voor een relletje of drie per maand.

Patrick Kicken

Overigens gaat deze blog van twee maanden terug per 1-1-2024 toch echt waarheid worden. Alle nachten van de NPO worden non-stop tussen 00 en 04u, behalve NPO radio 1. Geen liveradio meer op NPO Radio 2 en 3FM op dat tijdstip. Zo’n lekkere polderoplossing die maar heel weinig oplevert aan besparing per saldo. Rick van Velthuysen kan dus ook weer gaan solliciteren bij Veronica binnenkort.


Ondertussen op Twitter, Lammert (NPO) vs Ester (Qmusic/DPG):

55 Comments

   • Gatver…alsjeblieft niet weer Sander Hoogedoorn. Met zijn Vriendenteam heeft hij niets bereikt. Stom geneuzel was dat. Goeie ideeën? Daar deed meneer niets mee! Het was zijn show. Dus, hoezo ‘vriendenteam’? Daar versta ik onder: Je maakt een programma met en voor alle luisteraars, ongeacht hoe vaak ze inbellen of appen. Maar nee hoor, als jonge zichzelf DJ noemende, had hij en heeft hij bij Veronica altijd een paar vaste mensen die hun zegje mogen doen. Ook opvallend, meestal zijn het vrouwen.

    Ik luister liever naar DJ’s zonder vaste inbelvriendjes en vriendinnetjes.

    Begint op incest radio te lijken, waarbij de luisteraar, die alleen luistert en niet altijd zin heeft om te bellen of te appen wanneer de DJ dat wil, niet tot zijn clubje hoort of niet aan bod komt.

    Soms lijkt dat het zo door de mensen die dagelijks inbellen en hun scheel appen, ruime aandacht krijgen van de DJ van dienst. En daar word ik echt allergisch van.

    Sanders Vriendenteam op 3FM vond ik op den duur om die reden verschrikkelijk om te beluisteren. Hetzelfde kliekje luisteraars met steeds idiotere verhalen…

    Datzelfde gebeurt al een tijdje met Mattie en Marieke op Q en nu met die Rob en Wijnand in de morgen, ook op 3FM.

    Waarschijnlijk is het een virus onder DJ’s of voelt het veilig om een paar luisteraars altijd de aandacht te geven, maar mij jaag je er mee weg als luisteraar.

    Doe er je voordeel mee, Patrick Kicken! 😉👍

 1. Giel mag wat mij betreft zo weer de ochtend doen op veronica toen hij eenmaal de draai had gevonden zetten hij een goed ochtend showtje neer.Maar dan moet wel jeroen latijnhouwers er weer bij komen

 2. Giel gaat lekker mediteren joh. Maurice Verschuren heeft bij Yorin ook een tijdje de ochtendshow gedaan. Is ook vriendjes met Stenders. Bas van Teijlingen die nu op vrijdagmiddag zit komt ook wel is voorbij op het Radioforum. Maar waarom halen ze Ekdom niet weg naar Veronica?

 3. Zolang de fm frequentie-verdeling nog onbestemd is verwacht ik geen verrassingen. Zonder FM gaat geen enkel bedrijf investeren in dure dj’s.

 4. Ik heb stiekem in de wandel gangen gehoord dat Patrick Kicken
  In onderhandeling is om de Veronica ochtend te gaan doen 😉

 5. Of wat dacht je van de grote Kicken zelf! Als ze in België Van Inkel al een fenomeen vinden, wat zullen ze dan wel niet denken van de grote Kicken!

  Geen zorgen Patrick, mochten ze je onverhoopt niet bellen, is dat waarschijnlijk omdat ze denken zo’n grootheid toch niet te kunnen betalen. 😉

  • Serieus, ik zou het nog niet doen voor een miljoen. Het is zó een aanslag op je privéleven. Ik zet nooit meer een wekker, slaap altijd uit. Dat is een luxe die onbetaalbaar is. Ik zou er ook totaal geen uitdaging meer in zien, radio maken ’s ochtends vroeg. Ik maak mooie podcasts voor de mensen die ze lekker zelf kunnen starten wanneer ik nog lig te ronken. Ik zeg wel vaak ik in deze tekst he? Zou ik dan toch zo’n egoïst zijn als sommige radiobazen beweren hier, onder een schuilnaam? 🙂

   • Ben je nu jezelf al aan het indekken voor het geval dat je (weer) niet gevraagd wordt ? Iedereen weet dat je op on wacht. Tot je een ons weegt….

     • Mijn god wat hebben jullie toch een achterdocht 😉 Iemand zou eens de waarheid spreken of schrijven hier he? Mijn tip: begin bij jezelf, kom eens uit voor wie je wérkelijk bent (en hoe je wérkelijk heet, volledig. Praten we dan verder).

     • Waarom zou ik? Ik snap niet wat het één met het ander te maken heeft.

   • Ik begrijp dat je er geen zin in hebt, maar jouw ochtendprogramma had een magie die daarna niet meer op Veronica te horen is geweest. Zo maak je een ochtendshow! Van Inkel en Beelen waren verschrikkelijk om in de ochtend naar te luisteren. Veel te vol van zichzelf. Zijn sowieso meer geschikt voor een avondprogramma, maar moeten dan wel een maximum krijgen opgelegd voor de hoeveelheid gepraat in het programma.

    • Dankjewel dankjewel dankjewel Peter, maar dat heeft inderdaad ermee te maken dat ik de luisteraar voorop stelde in alles wat ik deed daar ’s ochtends. Die vriendelijkheid laat zich niet faken. En ik blijf het zeggen: een goede ochtendshow maken kún je leren. Daar is in Amerika onderzoek naar gedaan en de valkuilen, do’s en dont’s zijn bijna állemaal beschreven in boeken en worden besproken in seminars. Het is jammer dat in Nederland gedacht wordt dat ‘het maar een beetje op gevoel radiomaken’ je er wel brengt. Fout. Goede radio = wetenschap. Net als een goed format wetenschap is. Een goede commercial. Giel heeft overigens ooit bijna al mijn boeken en seminars (nog op cd en dvd) overgekocht, op een schimmige parkeerplaats langs de A1. Ik neem aan dat hij het ook allemaal gelezen, beluisterd en bekeken heeft dus met hem heb ik er nog het meeste vertrouwen in.

  • Giel heeft geen openstaande rekening bij Stenders. Rob naaide Giel die al klaar stond om de ochtend te doen, omdat Stenders eerst wel en toen niet bij YourinFm te werken, door snel stiekem alsnog zn handtekening te zetten.

 6. Het zal denk ik iemand worden die nu al bij Veronica zit en het okee vindt om tussenpaus te zijn. Het DJ-bestand bij Veronica is groot, dus daar is vast een DJ of team samen te stellen die tijdelijk een neutrale ochtendshow wil neerzetten.

  Alle grote namen en de ziekenboeg vallen af. Die bewaar je voor na de frequentie veiling Dan kom ik uit op Toine van Peperstraten of Jan-Joost van Gangelen.

  • Radiotechnisch gezien moet de nieuwe eigenaar nu al voorsorteren op wat voor langere tijd het vlaggenschip gaat worden. Mediahuis heeft aangekondigd ‘vol voor Veronica te gaan, als nummer 1’ dus reken maar dat ze een dik FM pakket gaan scoren in plaats van het huidige gemankeerde en geclausuleerde FM pakket.

   • Het zou mooi zijn als Mediahuis het merk Veronica breed kan gaan gebruiken. Naast radio, ook online, televisie, events etc. Dat verdient het merk echt. Denk je dat Mediahuis het ook voor elkaar zou kunnen krijgen om de naam los te weken bij Talpa voor televisie?

   • Ik ben het met je eens, al ging ik uit van een tussenperiode. Ik hoop op frisse ‘nieuwe’ stemmen!

    Voor een permanente ochtendshow zou Veronica kunnen kijken naar het ontwerpproces van ‘Mattie en Marieke’. Wie zijn je nieuwe vrienden van Veronica, zijn het er veel of weinig, waar houden ze van? Mooie en herkenbare vormgeving erbij. Maar dat kost wel tijd.

   • Maar dan zouden ze toch gek zijn nu al Stenders te lozen? Beetje andere discussie natuurlijk. Maar… Man met een netwerk. Kennis van de Nederlandse radiomarkt en een eigen(wijze) visie. Als hij WEL budget krijgt, wie weet wat er mogelijk is!?

 7. Veronica heeft eigenlijk wel een luxepositie gekregen want het moet en zal het vlaggenschip worden van Mediahuis. Mediahuis zal er dan ook alles aan doen om Veronica op de FM te krijgen, net als dat Talpa dat zal doen voor Radio 10 en DPG voor Q.

  De keuze om als dj naar Veronica te gaan lijkt mij dan ook veiliger dan de keuze om naar Joe te gaan.

 8. 1. Herbert visser is werknemer geworden en is geen broodheer meer maar blijft samen met Carlo de boer wel directeur Radiocorp. Heel iemand anders is leidinggevende over de audioactiviteiten van Mediahuis overkoepelend.

  2. Radio Veronica zal niet bij Radiocorp maar bij audiohuis worden ondergebracht (bij sublime en nostalgie) beweert Mediahuis. Alleen blijven dat dan twee bedrijven?

  3. Eerst de veilingresultaten toch? Dat geldt voor alle commerciële landelijke radiostations. Niemand is zeker hoe zeker je ook denkt dat alles blijft zoals het was zoals je hier aangeeft. En op een ongeclausuleerd kavel is bovendien vee meer mogelijk dan nu (niet recente muziek met restricties in hoeveelheid gesproken woord).

 9. Stenders is al bezig wat lijntjes uit te gooien. Toch zou ik Mediahuis niet te snel af serveren als ik hem was. Ik denk dat Giel niet meer dagelijks radio (in de ochtend) wil maken en zijn liefde in iets anders gevonden heeft. Giel ging op reis voor een jaar maar ik denk dat hij langer weg gaat blijven en helemaal voor zijn platform Kuruku gaat. Al zou het mooi zijn om hem binnen te halen voor de zender.

  Coen & Sander lijken zich op de vrijdagmiddag eindelijk opnieuw te hebben uitgevonden. Zij willen we graag weg bij Talpa heb ik zo het idee dus die kan Mediahuis alvast binnen hebben. Als Mediahuis eens even diep in de buidel tast voor Ekdom in de ochtend en als Stenders zelf de lunch voor zijn rekening neemt dan kan het wel echt iets gaan worden met Veronica voor Mediahuis.

  Inzetten op Hitradio maar eigenlijk breed inzetten op muziek. Niet te veel de zelfde platen naast de hits. De Bonanza breder uitrollen, de luisteraar veel laten bepalen. Hiermee zal Veronica zich onderscheiden en dan kan het best wat worden. Veronica als merk breed herlanceren. De naam is sterk om opnieuw op te bouwen maar dan moet met ook buiten radio kijken om de nieuwe generatie aan zich te binden met televisie (proberen ook de rechten van Talpa te bemachtigen om de naam Veronica voor tv te gebruiken), events in het land, veel online, op alle grote social media platforms goed vertegenwoordigd zijn en hier goede mensen op zetten, print, muziek label en games.

  • Het merk Veronica moet enerzijds een herkenning worden voor 30/40’rs die het merk kennen uit de jeugd en tegelijk aansprekend gemaakt moeten worden voor een nieuwe generatie. Dat is lastig maar het kan. De naam is sterk genoeg. Mediahuis zal in het begin veel geld moeten investeren om de naam breed en groot terug te laten komen. Veronica moet terug zijn overal waar je bent. Je kan er niet omheen. Jong, snel en wild voor iedereen die jong is en/of zich jong voelt.

   • Deze nostalgie komt denk ik niet snel terug. Zeker lineaire tv verliest sterk terrein. Wat zou je programmeren op het vernieuwde Veronica TV? Vraag is hoe je de huidige vibe van Veronica kan omzetten naar iets commercieel beter aanslaat.

    • Als Mediahuis het lukt om ook de rechten voor Veronica tv binnen te halen dan zal dat een geheel andere invulling moeten hebben dan bij de zender nu het geval is. Het zou slechts een onderdeel moeten worden van een veel grotere strategie die breed word uitgerold op radio, tv, online en al wat ik hierboven noem. Wat een vernieuwd Veronica tv dan zou moeten uitzenden is dan stap 2. Dat moet een mix zijn van programma’s dat zowel aanslaat bij de jaren 80,90 doelgroep als de nieuwe doelgroep de huidige jongeren. Programma’s die beide doelgroepen apart van elkaar kunnen (terug) kijken maar ook samen kijken.

     Dan is de vraag op welk kanaal. Is bijvoorbeeld de Mol er voor te porren om een van meerdere tv zenders te verkopen naast de rechten van de naam Veronica. In dat geval zou ik als Mediahuis gaan voor SBS6 en daar Veronica van maken en het merk helemaal opnieuw lanceren. En ook meer de samenwerking zoeken in Videoland met RTL of een andere streamingdienst.

     Maar let wel, dit alles met Veronica radio en tv is alleen mogelijk als het heel breed word uitgerold en als Mediahuis het er voor over heeft er flink in te investeren.

 10. Ik zou graag Lindo Duval of Maurice Verschuuren horen in de ochtend. Zonder sidekicks aub (hahahahaha) Zullen het beide niet doen, jammer. Giel Beelen is irritant mannetje met irritante stem.

 11. Evers is pas groot geworden in de ochtend, Giel is pas groot geworden in de ochtend, Jan-Willeen en Jeroen zijn pas groot geworden in de ochtend, Mattie en Wietze en later opnieuw met Marieke zijn pas groot geworden in de ochtend. Resume, heb je lange termijn visie en ballen (dat hebben maar weinig baasjes) dan start je een volledig nieuwe ochtendshow met talent uit je dag of avond programmering.

 12. Ik heb vernomen dat Giel helemaal niet op wereldreis is, hij is wel op reis dat wel, hij gewoon in de USA opgesloten in een hotel kamer en alle uren van Howard Stern te luisteren en op te nemen, om dat Giel geen goed materiaal meer had en zelf niet creatief is, moet het maar ff zo, lekker vertellen dat ik op wereldreis ga maar onder tussen gewoon op studie reis naar de usa om daar alles van zijn grote voorbeeld Howard Stern te pikken!

  • Nou geef hem eens ongelijk. Good artist copy, great artists steal. Die hele Kukuru podcast heeft hij ook afgekeken van mijn Leven Zonder Stress, maar hij heeft het wel verbeterd. Toch zal hij van Kukuru alleen niet kunnen leven, daar is de markt te klein voor en het (gratis) aanbod te groot.

 13. Ja ik zeg dat is zeer goed fris en fruitig idee dat beelen weer terug op de bak komt en dan lekker weer oude wets schoppen op Radio Veronica

  En ja lijkt mij ook een top idee als zijn leerling ik dus Robert Donkers dan mee gaat ravotten en presenteren op Radio Veronica Beelen&Donkers op Veronica en licht een demo ook van mij bij Radio Veronica dus hop hop hop Stenders in galop en pak demo van de top en gooi Donkers erop

 14. Good old Robert Jensen samen met broer Frank. Bij 538 Coen en Sander terug naar middag, Ruyer van 10:00-12:00 en Van Inkel van 14:00 tot 16:00. Hebben we alleen de lunch nog over. 😛

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*