Onenigheid tussen Media Park en Gemeente Hilversum over Crailo-grondstuk

De verkoop van grond aan de Naarderweg leidt tot onenigheid tussen het Media Park en de gemeente Hilversum, waarbij grote mediabedrijven zoals Media Park Enterprise (MPE), NEP, en EMG het gemeentecollege verzoeken hun plannen te heroverwegen. Dat meldt dagblad De Gooi en Eemlander.

Na een gesprek met MPE trok het college hun toekomstplan voor het Media Park terug van de raadsagenda, wijzend op invloed van de grootste grondeigenaar. Dit conflict wordt verder benadrukt door geschillen over de verkoop van het terrein van het voormalige zwembad Crailoo, waar de gemeente plannen had voor de ontwikkeling van Media Valley Studio’s, die financieel niet haalbaar bleken. De bedrijven vrezen dat uitbreiding van het Media Park de lokale media-industrie kan schaden door overcapaciteit en pleiten voor concentratie van activiteiten in plaats van versnippering. Ze bekritiseren ook het gebrek aan betrokkenheid bij gemeentelijke plannen, die volgens hen essentieel zijn voor de toekomst van het Media Park in Hilversum

lees het hele artikel in De Gooi- en Eemlander:

2 Comments

  1. Sinds wanneer bepalen MPE, NEP en EMG het beleid in de gemeente Hilversum? Met dit soort geluiden vanuit het MediaPark zou Hilversum er juist voor moeten kiezen om de grond aan een concurrerende partij te verkopen.

  2. Ik mag dit artikel in de Gooi en Eemlander niet lezen.
    Die krant is ook al van Mediahuis.
    De Belgen nemen de Nederlandse media helemaal over.

1 Trackback / Pingback

  1. Forse kritiek op handelen College Hilversum omtrent Media Park - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*