Ondernemingsraad van de NPO eist dat Frans Klein onmiddellijk zijn taken neerlegt

De Centrale Ondernemingsraad (COR) van de NPO eist in een brief aan NPO-baas Frederieke Leeflang dat NPO-bestuurder Frans Klein zijn werk met onmiddellijke ingang neerlegt. 

Deze week berichtte BNR dat Klein nog actief is en nog eind deze week voor de NPO een tv-beurs in Londen heeft bezocht. 

De Centrale Ondernemingsraad (COR) noemt dit ‘schadelijk voor het imago van de NPO’. Ook Tweede Kamerleden reageren verbolgen over het nieuws dat Frans Klein nog steeds actief is voor de NPO. Klein zou eerder zijn taken hebben neergelegd door het onderzoek rondom DWDD en zijn betrokkenheid als toenmalig BNNVARA-directeur. 

de betreffende brief:

5 Comments

  1. Frans Klein kan beter voor eens en altijd zijn koffers pakken. De NPO heeft een flinke schoonmaak nodig. Alle goede tijdsloten zijn gereserveerd voor Frans zijn BNNVARA.

  2. Als een ondernemingsraad zich genoodzaakt ziet om een brief als deze te sturen naar een publieke organisatie, dan kan de zaak DWDD nooit de enige reden zijn. Leeflang heeft laten zien dat zij geen rekening houdt met de publieke zaak, maar denkt erboven te staan. Dat maakt deze NPO “baas” toch wel heel erg ongeschikt voor zo’n functie.

  3. De reactie van het (of is het de) COR is als ’n koe in z’n kont kijken. Altijd achteraf reageren. Zo ook op de affaire Klein,,,,,,deze despoot , die samen met Rijxman, jarenlang met ijzeren hand over de programma voorstellen van de Omroepverenigingen regeerden . Door de van Nieuwkerk-hetze komt ook Klein in beeld . Wel ’n tikkie laat gereageerd van de Ondernemingsraad . ’n Behoorlijk bestuur zou deze gang van zaken al jaren geleden in het vizier hebben gehad. Evenals de vraag “wat bleef er aan de strijkstok hangen ” ??????

  4. Hoe zit het met de stoelendans van Suzanne Kunzler, Robert Kievit, Frans Klein?
    En kan er dan ook meteen nagegaan worden hoe dat zit met Robert Kievit zijn inkomen? Die krijgt ook gelden van de Lira bijvoorbeeld. Waarvoor? Het werk dat hij verricht valt al onder zijn functie.
    En dan ook; het convenant dat ondertekend is tussen omroep en producenten. Waarom is dat niet openbaar voor de ZZP ers die de ideeën aandragen en hun rechten af moeten staan aan deze twee partijen? Waardoor zij enkel betaald worden voor de arbeid?
    Ook zou er openheid moeten komen over verloning van producenten en productie huizen. ZZP ers werken indirect (en laag beloond) voor de winst van grote buitenlandse media bedrijven. Belastinggeld verdwijnt zo dus via de publieke omroep in de zakken van grote buitenlandse bedrijven en Nederlandse producenten die dit voor hen regelen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*