Omroep Gelderland medewerker rapportage en analyse

Word jij ook blij van draaitabellen en kent Excel voor jou maar weinig uitdagingen? Zoek jij een leuke uitdagende baan als financial die verder gaat dan boekstukken en facturen? Ben je analytisch scherp, durf je te vragen en werk je vlot en zorgvuldig? Lees dan verder, want we hebben goed nieuws! We hebben een vacature voor je.

Omschrijving
Als medewerker rapportage en analyse is jouw primaire taak het voorbereiden en ondersteunen van de rapportagecyclus. Je helpt mee begrotingen en verantwoordingen op te stellen naar diverse stakeholders. Je werkt hierbij nauw samen met de manager finance en control en de coördinator. Je bent nauw betrokken bij de accountantscontrole en je helpt mee aan het verzorgen van de dossiervorming. Je houdt je bezig met het genereren en analyseren van operationele, financiële (voortgang)rapportages en het opstellen van realisatie en prognose cijfers van verschillende afdelingen, projecten en programma’s. Hierin signaleer, onderzoek en motiveer je afwijkingen ten opzichte van prognoses, (deel)begrotingen en projectsubsidies en hebt nauw contact met afdelingsmanagers. Jouw kennis van financiële administraties en ervaring met rapportagetools zorgen ervoor jij alles uit kan leggen zodat niet financiële professionals duidelijk hun informatie kunnen vinden. Je ondersteunt de afdeling met het juist en tijdig verwerken van doorbelastingen aan de hand van urenverantwoordingen.

Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling en bewaking van de planning en control cyclus en AO/IB (inclusief actualiseren), contractmanagement en brengt efficiency aan in processen met verschillende projecten zoals het aanbrengen van koppelingen in applicaties (bijvoorbeeld Exact en de urenregistratie).

Je komt te werken in het team van Finance & Control, een ervaren team van vier medewerkers, waar we hard werken, maar ook lachen belangrijk vinden. Je legt hiërarchisch verantwoording af aan de manager finance en control; de dagelijkse aansturing ligt in handen van de coördinator.

Wat bieden wij?
Je komt te werken voor de grootste regionale omroep van Nederland, waar verbinding centraal staat. Ook vinden wij (persoonlijke) ontwikkeling erg belangrijk. Het betreft een vaste functie, waar we in eerste instantie werken met een jaarcontract en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket conform CAO voor het Omroeppersoneel.

Vereisten

  • Je beschikt over een MBO/HBO werk- en denkniveau met bij voorkeur een financiële of bedrijfseconomische achtergrond;
  • Je bent gewend te denken in oorzaak en gevolg en bent in staat verbanden te leggen;
  • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare financieel administratieve rol; heb je deze opgedaan binnen de media dan is dat een pré;
  • Je werkt stipt en zorgvuldig, gericht op het voorkómen van fouten. 
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed, in woord en geschrift. 
  • Je beheerst Excel en hebt kennis van financiële systemen. Bij Omroep Gelderland werken we met Exact.


Vragen?

Onze collega Sebastiaan Houthuijzen (manager finance en control) neemt alle tijd om antwoord te geven via 026-3713713. Wil je solliciteren? Leuk! Je kan je gegevens achterlaten door HIER te klikken. ‘reageer op deze vacature’. Je kan erop rekenen dat je binnen één week een eerste reactie op je sollicitatie ontvangt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*