Na Andere Tijden nu een nieuwe online petitie tegen inperken van Radar en Kassa

Na online petitie voor het behoud van Andere Tijden (ruim 85 duizend maal ondertekend) is er nu een online petitie gestart voor Radar en Kassa. Ook deze wordt massaal ondertekend. De teller staat maandagochtend al bijna op 60.000 ondertekenaars.

De NPO is voornemens om Radar en het programma Kassa (BNNVara) in te korten en om Kassa te verplaatsen. Beide consumentenprogramma’s zouden dan afwisselend op maandag worden uitgezonden. ‘De NPO is de enige die dit een goed idee vindt’, stelt Antoinette Hertsenberg. ‘De redacties vinden van niet, de omroepen niet en de kijkers denk ik ook niet.’ Kijkers zijn een petitie gestart tegen de plannen van de NPO.

Dit staat in de nieuwe plannen van de publieke omroep voor 2022. Consumentenprogramma’s zijn van grote maatschappelijke waarde. Zowel Radar als Kassa vinden de ideeën van de NPO dan ook onbegrijpelijk.

‘De Netmanagers van de NPO zijn van mening dat de consumentenprogramma’s op NPO1, met meer dan een miljoen kijkers per uitzending, hun zendtijd moeten halveren. Daarbij wordt er totaal niet stil gestaan bij de impact van deze programma’s en hoeveel knellende zaken er bestaan waarin de burger zich niet begrepen of gehoord voelt. Al tientallen jaren houden Kassa en Radar de vinger aan de pols in deze sterk veranderende maatschappij. De programma’s ogen fris, worden vol passie en enthousiasme gemaakt – in het belang van de burger – en maken het verschil voor het individu én de grote groep. Hoezo halveren qua zendtijd?’

Door grote belangstelling kan het zijn dat de site van Petitie24 niet bereikbaar is, probeer het dan na een paar minuten weer!

Hier kun je de online petitie tekenen

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*