Omroep Brabant, Omroep West en L1 winnen Gouden NL Award

Vanavond zijn voor de 14e maal de NL-Awards uitgereikt. Dit zijn de onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen.

 De winnaars werden bekendgemaakt tijdens de ROOS Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers. Zes regionale omroepen vallen dit jaar in de prijzen. De categorieoverstijgende Gouden NL-Award gaat naar Omroep Brabant, Omroep West en L1 voor hun coproductie ‘De Benno tapes, Over leven na de gevangenis’.

De documentaire over de voor pedofilie veroordeelde Benno L. is volgens de jury een emotionele belevenis om te bekijken. Ook slaagt de film er uitermate goed in om de oordeelsvorming aan de kijker over te laten.

 De winnaars van de NL-Awards 2015 per categorie:

EIGEN NIEUWS: RTV Rijnmond – Nieuws: Grondwaterproblemen bij nieuwe snelweg A4
DUIDING: RTV Utrecht – Na het Nieuws: Botsende Bisschoppen
INNOVATIEVE VERSLAGGEVING: L1 – Mojo multi-camera experiment Nacht van Gulpen
BESTE RADIOPROGRAMMA: RTV Rijnmond – Herdenkingsuitzending Het Bombardement
BESTE TV-PROGRAMMA: Omroep Flevoland – Beeldspraak
DOCUMENTAIRE: Omroep Brabant, Omroep West en L1 – De Benno tapes, Over leven na de gevangenis VERNIEUWEND: RTV Utrecht – De Ronde van Utrecht
GOUDEN NL-AWARD: Omroep Brabant, Omroep West en L1 – De Benno tapes, Over leven na de gevangenis

Overwegend ijzersterke producties Volgens juryvoorzitter Kees Toering waren overwegend ijzersterke producties genomineerd en was het jureren een leerzame en inspirerende zoektocht. In sommige gevallen was er snel eensgezindheid over de winnaar, bijvoorbeeld in het geval van de Gouden NL-Award. Niet alleen omdat het naar de mening van de jury de allerbeste productie was, maar ook omdat ermee wordt aangetoond hoezeer onderlinge samenwerking tussen omroepen (Omroep Brabant, L1 en Omroep West) tot iets bijzonders en tot succes kan leiden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*