Beeld en Geluid archief basis voor technoduo Lakker

Het Ierse technoduo Lakker is met archiefmateriaal van Beeld en Geluid de studio in gedoken voor hun nieuwe album ‘Struggle & Emerge’. De EP die 13 mei op vinyl uitgebracht zal worden door R&S Records is de eerste in een reeks RE:VIVE sessions waarin artiesten gekoppeld worden aan een archief en worden uitgedaagd om nieuwe muziek te maken, uitsluitend met archiefmateriaal.

Het album maakt zaterdag 2 april zijn debuut op experimenteel muziekfestivalRewire in Den Haag met een spectaculaire AVshow vol beelden uit het archief van Beeld en Geluid.

‘Struggle & Emerge’ verkent de complexe relatie van Nederland met water. Om een beter inzicht in te krijgen in het onderwerp tourde Lakker door heel Nederland en sprak verschillende experts, waaronder kunsthistorici en andere academici zoals een hoogleraar amfibische cultuur aan de VU Amsterdam. Op de EP staan acht tracks vol samples met historisch archiefmateriaal, onder andere uit de Duitse bezetting en van de Watersnoodramp in 1953.

De eerste track, de stommelende ‘Maeslantskering Gating’ vangt de grootsheid en de kracht van onze hoogwaterbescherming. Maeslantskering Gating is nu al online te beluisteren!  

Er zal een korte documentaire én een longraad verschijnen waarin we worden meegenomen door Lakker op hun tour door Nederland en het maken van deze plaat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*