Nieuwe stichting wil weer radio maken op Veronicaschip Norderney

Een vroege 1 april grap? Spreekbuis.nl sprak met initiatiefnemer Wout van der Meer.

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de zeezender Veronica voor het eerst van zich liet horen en het is dit jaar 45 jaar geleden dat Veronica haar uitzendingen moest staken. Toch is het niet direct een feest voor het oude zendschip Norderney. De uitbater heeft onlangs het schip gesloten wegens financiële problemen. Stichting het Veronicaschip wil dit jubileumjaar positief afsluiten door op de Norderney weer radio te gaan maken.

Initiatiefnemer achter dit nieuwe project is Wout van der Meer ooit werkzaam als dj Peter de Vries op de mv Mi-Amigo. Zij hebben van de huidige eigenaar de toestemming gekregen om dit initiatief werkelijkheid te laten worden, mits de crowdfunding-actie succesvol is.

Wat willen jullie gedurende die maand op het schip gaan doen?
Radio maken wie wat en hoe is nog niet duidelijk maar het thema van dit gebeuren is ´oud ontmoet nieuw´.

Hoeveel kost het om dit initiatief ‘te laten drijven?’
Om het schip zeewaardig te maken zodat deze een maand vertrouwd en veilig de zee opkan is alleen al een bedrag van rond de half miljoen euro nodig. Daarna moet de rest nog worden ingevuld.

Is er al veel geld opgehaald en zijn er ook partijen te noemen die dit initiatief steunen?
Het idee is kort geleden geboren en hebben we pas gisteren gelanceerd.

Juist in dit jubileumjaar gaat het museum dicht en is de huidige uitbater van het schip ook gestopt. Is er volgens jullie ook na dit jaar nog voldoende fundament om de Veronica-historie niet in de vergetelheid te laten raken?
Ik denk dat dit jubileumjaar geschikt is om alles van de periode tot eind augustus 1974 af te sluiten. Immers zowel de luisteraars uit die tijd als wel de medewerkers -die thans nog in leven zijn- zijn op een leeftijd gekomen, dat dit het geschikte jaar is om dat af te sluiten.

Om het verhaal niet in de vergetelheid te laten raken is er natuurlijk altijd nog het museum RockArt in Hoek van Holland, dat eventueel na dit evenement -bij voldoende financiële middelen- het schip dan geschonken zal krijgen

Veel lezers denken dat bovenstaand initiatief een vroege 1 aprilgrap is.

14 Comments

  1. Heel jammer – en ook een beetje vreemd – dat de Stichting Norderney niet bij dit initiatief wordt betrokken. Gemiste kans?

  2. Nu is het tijd om het schip daar weg te halen en te verslepen naar Scheveningen en daar een haags rock museum van te maken

  3. Ik hoop dat het geen grap is maar het is misschien wel een beetje te mooi om waar te zijn en zeker omdat Ad en Juul er niet bij betrokken zijn.

  4. Ik ben onderstaande tekst ooit eens tegengekomen op een weblog van een dj en vind ‘m wel toepasselijk als korte reactie op dit bericht:

    ‘1 april Kicken in je bil!’ 🙂

  5. Waarom moet die boot zeewaardig zijn? Waarom moet uberhaupt verplaatst worden? Laat lekker in Amsterdam liggen en begin er een soort van wereldomroep met een live praatprogramma met veel cultuur en live muziekoptredens. Hang boven in de mastjes een kortegolfdipool voor de wereld en een fm dipool voor de regio en stream het op het internet. Vraag subsidie of crowdfunding. Gaat vast lukken.

  6. Een half miljoen euro om een schip zeewaardig te maken, voor een project van dertig dagen? En dan zijn er nog de kosten van het project zelf? Dat is in oude Belgische frankskes 20 miljoen… (kwestie van het duidelijk te maken voor de oudere jongeren onder ons) Geen enkele zakenman die zich daar aan waagt, dus rekenen we ons rijk middels crowdfunding. Ik hoop tegen -beter weten in- dat het lukt.

  7. Waarom niet radio caroline achterna doen,elke maand een weekend live uitzenden vanop de ross revange

1 Trackback / Pingback

  1. Iconisch Veronicaschip nu ‘drijvende foodtruck’ - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*