BBC Three-programma’s terug op lineaire zenders

Wegens bezuinigingen was jongerenzender BBC Three sinds begin 2016 alleen nog online te volgen.Volgens BBC zouden jongeren online beter worden bediend, maar wegens tegenvallende kijkcijfers komt het derde publieke kanaal deels terug op tv.

Uit recent onderzoek bleek dat het kanaal online te weinig kijkers heeft, terwijl de BBC wel de verplichting heeft om de jongere kijker naar BBC Three te trekken. Daarom gaat de omroep nu vanaf 4 maart het tijdslot in de late avond vullen met programma’s van BBC Three. Deze komen naast online uitzending daarmee weer terug in het lineaire aanbod. De uitzendingen op doordeweekse dagen van BBC Three programma’s beginnen rond 23.30 uur.

Momenteel is er in Nederland een discussie of NPO 3 moet verdwijnen. Spreekbuis.nl deed onder haar lezers een poll met de stelling ‘Als kostenbesparing zou het lineaire televisiekanaal NPO 3 wel mogen verdwijnen’. Van de 136 respondenten was 61% geen voorstander voor het verdwijnen van NPO 3. Ook vroeg Spreekbuis.nl aan enkele mediaspecialisten wat er zou gebeuren als NPO 3 wordt geschrapt.

1 Comment

  1. Komt BBC Three dan via de Astra 28 oost satelliet voor Nederland ter beschikking?

    Of enkel in de UK via kabel of DVB-T?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*