Netflix komt met audio-optie


De audio-optie is ook interessant voor Nederlandse programma’s.
Netflix komt met een mogelijkheid om ook audio-only te beluisteren. De Netflix-optie kan van binnen in de app ingesteld worden en geeft je ook de mogelijkheid om voor ‘always on’, ‘headphones or external speakers’ en ‘off’ te kiezen, 

De optie dringt vooral je datagebruik flink terug. Het stelt je ertoe in staat om wel naar je favoriete programma’s te luisteren in dit geval, zonder dat je dus video hebt.

Dat past waarschijnlijk vooral goed bij bepaalde content, zoals standup comedy, misschien documentaires en concertregistraties. De Netflix-podcasts, die nu op Spotify en iTunes staan, zijn er nog niet in te beluisteren. Deze stap kan echter wel een eerste stap betekenen dat Netflix zich naast video ook meer op audio gaat richten. Youtube premium biedt al langer een audioswitch, waarbij je de muziek van video’s kunt beluisteren. Spotify is juist gestart met het aanbieden van video’s. Apple Podcast biedt al geruime tijd vodcasts aan.

Veel Nederlandse programma’s, waaronder The Voice of Holland, JINEK en Beau zouden ook in audio aangeboden kunnen worden. Vincent Bijlo heeft enige tijd terug in een interview met Patrick Kicken geopperd om meer Nederlandse talkshows op de radio te brengen. Door zijn visuele beperking luistert Bijlo nu al veel naar tv-programma’s.
Het is niet bekend of platforms zoals NPO Start, NLZIET en Videoland een soortgelijke ‘audio knop’ gaan krijgen. NPO heeft onlangs de audio app NPO Luister geïntroduceerd. Hier zijn echter nog geen tv-programma’s op te beluisteren.

2 Comments

  1. Deze optie zou gewoon standaard op een tv-afstandsbediening moeten zitten. Nu gebruik ik de Ziggo-app in combinatie met een Chromecast die aan de radio hangt (een reguliere icm een doosje dat het geheel in audio omzet). 1 knopje om beeld in/uit te schakelen, en deze route is niet meer nodig.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*