Voormalig VARA hoofdkantoor wordt gesloopt

Het oude en al jaren leegstaande VARA-kantoor op de Heuvellaan in Hilversum gaat definitief tegen de vlakte, meldt De Gooi en Eembode.

Villa Heuvel BV en de gemeente Hilversum zijn een intentieovereenkomst aangegaan voor de herontwikkeling van het terrein.Hiermee wordt het startsein gegeven voor de verdere ontwikkeling van deze locatie. Op het terrein komt vast met een woon en werk bestemming.

Het hoofdkantoor van de VARA is in 1988 gebouwd, maar staat inmiddels al jaren leeg. Er is in het verleden veel kritiek geweest over het betonnen complex dat niet in het villagebied zou passen. In de nieuwe plannen wordt meer rekening gehouden met de bouwstijl in de omgeving.

4 Comments

  1. Dit verhaal lezende bedenk ik me plotseling dat omroepbesturen totaal geen toekomstvisie hadden. Je moet eens kijken wat er in Hilversum door de jaren heen allemaal gebouwd is. Elke omroep had eigen gebouwen. De een nog groter dan de ander. Er was in die tijd schijnbaar niemand die een visie had want dan hadden ze jaren geleden al kunnen, nee moeten weten dat het beter en goedkoper is om alle omroepen in 1 gebouw te stoppen. Hier en daar is dat gedaan toen omroepen samen gingen. Zo ontstond toen o.a. de AKM kolos waar eigenlijk niemand wilde werken. Nu alles een beetje op de rit is gaat of is er inmiddels weer gebouwd om alle omroepen bij elkaar te stoppen. Nieuwe of bijna nieuwe gebouwen staan leeg worden gesloopt of verkocht. Over verspilling gesproken.

  2. Voor mij, als Hilversummer, is het voormalige hoofd gebouw van de VARA het gebouw waar nu het MCO inzit aan de Heuvellaan. En de rest van de VARA zat in allerlei omliggende villa’s. Zoals gebruik bij de omroepen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*