Nederlandse podcasts doen het goed in Vlaanderen

Volgens zowel de Apple podcast hitlijst als die van Spotify worden een aantal Nederlandstalige podcasts ook goed beluisterd in het Vlaamse gedeelte van België. De volgende zeven podcasts doen het goed in de Top 100 bij onze Zuiderburen:

De bijna twee jaar oude podcast ‘Bob’ van de VPRO, die vorig jaar nog in de prijzen viel met ondere andere een eervolle vermelding bij de Zilveren Reissmicrofoon, is de absolute Nederlandse winnaar in Vlaanderen, met regelmatig een top tien notering.

Ook ‘De Blankenberge Tapes’ van VPRO/NPO Radio 1 doet het goed, logisch natuurlijk gezien het thema van deze podcast, die zich afspeelt aan de Belgische kust. Datzelfde geldt voor De Kasteelmoord, ook van de VPRO.

De Brand in het Landhuis (NTR), Laura H. (SCHIK/Das Mag), De Moord op Patrick (VPRO) zijn ook allemaal in de Vlaamse podcast top 100 terug te vinden.

De enige Nederlandse particuliere podcast (zonder omroep of bedrijf) die in Vlaanderen goed wordt beluisterd en in de top 100 staat is ‘Leven zonder stress’ van DJ Patrick Kicken.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Podpraat #132 - verhuis je met me mee? - Podpraat
  2. Podpraat #132 - verhuis je met me mee? - Marco Raaphorst

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*