Park & bike moet bereikbaarheid Mediapark verbeteren

Hilversum wil onderzoeken of ’park & bike’-locaties een bijdrage kunnen leveren aan de bereikbaarheid van de Mediapark. 

Park & bike is precies wat de naam al doet vermoeden: parkeren en fietsen. Het idee is dat forenzen die op het Mediapark moeten zijn net buiten het dorp parkeren en de route naar hun werk verder per fiets volbrengen. Die fiets kan een eigen fiets zijn, maar ook een al dan niet elektrische leenfiets. Voordeel voor de werknemer is dat de fiets op de Hilversumse ring meestal sneller is dan de auto. Voordeel voor de gemeente zou moeten zijn dat de verkeersdruk iets afneemt. Daarnaast is fietsen uiteraard gezonder en beter voor het milieu.

Hilversum ziet om redenen van duurzaamheid en mobiliteit kansen in het park&ride-concept, ondanks dat eerder onderzoek naar een P&B op Crailo heeft uitgewezen dat het – op die plek in elk geval – de forse investering niet waard is. De aanleg van vijftig plekken (zowel autoparkeerplekken als fietskluizen zijn nodig) wordt geraamd op zeker 400.000 euro. De locatie Crailo levert echter nauwelijks tijdwinst op voor de Mediapark-forens, het gebruik zal daarom minimaal zijn.

Hilversum gaat nu eerst op het Mediapark peilen of er belangstelling is voor de fiets als vervoermiddel. Ook moet worden uitgezocht of er geschikte locaties zijn – La Place wordt geopperd – en of er een koppeling is te maken met een regionaal fietsnetwerk. Hilversum wil het onderwerp regionaal aanpakken, liefst ook samen met de provincie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*