Michiel Veenstra: ‘Met een eigen FM-frequentie zouden we zeker twee keer zo hoog scoren’

Sinds de herlancering van KINK, anderhalf jaar geleden, heeft het online station 0,5 procent marktaandeel veroverd. Momenteel is KINK alleen via DAB+ en online te beluisteren. Het lijkt een bescheiden percentage, maar in vergelijking met 3FM (2,7%) dat in heel Nederland via FM te beluisteren is kan er zeker over een succes gesproken worden.

Programmadirecteur Michiel Veenstra meldt aan NRC: „We zijn heel tevreden„maar met een eigen FM-frequentie zouden we zeker twee keer zo hoog scoren.” 

In september 2022 lopen de huidige frequenties af en KINK wil een plek op de FM veroveren. Gevestigde commerciële partijen pleiten echter voor een driejarige verlenging van hun huidige frequentie doordat zij last hebben van de coronacrisis. Veenstra noemt dit oneerlijk.

Lees het hele interview in NRC

5 Comments

 1. 2 x 0,5 is 1.
  Dat is wel wat weinig voor een landelijke FM frequentie.
  FM zou beter tot zijn recht komen voor bvb een echte oldies zender, als je bedenkt dat Radio 5 met ongeveer dezelfde distributie als Kink meer dan 4% MA scoort.

  Hou me ten goede, ik vind Kink heel sympathiek en ben een liefhebber van alt/indie en luisterde ook vroeger toen het nog op de kabel was, met Arjan Grolleman.
  (ik heb het ook nog 1 dag in de ether gezet, al was het op AM)

 2. Allemaal grootspraak. Ze mogen blij zijn als Kink in 2022 in de huidige vorm nog bestaat. Heel veel kabaal van nu nog bekende radiomensen en ook dat gaat over. De mediageile DJ’s zitten tegen die tijd alweer bij een meer succesvol radiostation (of 3FM) omdat ze als eerste het zinkende schip verlaten.

 3. Het ligt ook aan de dekking van de FM. Met bijvoorbeeld 3FM of Radio 1 heb je meer dan 100% bereik (namelijk ook net over de grens), terwijl bijvoorbeeld BNR met haar FM-frequentie lang niet overal te horen is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*