Marc Adriani vertrekt bij Talpa Network

Vanaf 1 november zal Marc zijn werkzaamheden bij Talpa Network neerleggen. Aanleiding voor zijn vertrek is een verschil van inzicht over de koers van de radioafdeling van Talpa Network.

Marc Adriani Director Audio: “Met veel plezier heb ik mijn bijdrage geleverd aan de radio merken; Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. Jammer dat het ophoudt, maar het scheiden der wegen is in dit geval onvermijdelijk. Als luisteraar zal ik de stations natuurlijk blijven volgen. De komende tijd ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.” 

Paul Römer namens de Raad van Bestuur Talpa Network: “Wij bedanken Marc voor zijn inzet en waardevolle bijdrage. Hij heeft de radiostations van Talpa Network met veel positiviteit en energie door een roerige tijd geloodst. Wij wensen hem veel succes bij de volgende stap in zijn carrière.” 

10 Comments

 1. Je kunt niet maar klakkeloos al je vrienden en bekenden aannemen en dan denken dat het vanzelf gaat scoren. Daarvoor ligt radio tegenwoordig veel te veel onder een vergrootglas, zeker bij het vlaggenschip Radio 538 dat in zwaar weer verkeert.

  Meer binnenkort, nu eerst even bijkomen van deze aardverschuiving in radioland!

 2. Deze man komt in radioland nooit meer aan de bak. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij een beetje cash meegekregen maar zal nooit genoeg zijn voor zijn pensioen.

 3. Het lijkt me dat Qmusic juist heel tevreden was over Adriani! Even serieus, het is natuurlijk een schande dat Q in 20-49 inmiddels 5 of 6% groter is dan het ooit zo machtige 538. En anno 2021 is er nog steeds geen passend antwoord op Q. Terwijl het in de basis zo simpel is: een ochtendshow waar iedereen over praat, acties waar iedereen over praat, een energieke en hitgevoelige muziekmix en uiteraard overdag vrolijke discjockeys die het format complementeren met korte/spitsvondige talks in plaats van te lange, niet-grappige verhaaltjes. ENTERTAINMENT, DE JUISTE HITS, EN OVERDAG DJ’S DIE HUN BEK HOUDEN. Hoe moeilijk kan het zijn, zeker met alle middelen binnen de radiogroep? Heel benieuwd hoe het sterkste Nederlandse radiomerk zichzelf opnieuw gaat uitvinden. Hup, aan de slag nieuwe PD, geen tijd te verliezen. Zet ‘m op!!!

 4. Marc Adriani vertrekt bij Talpa. Een schok gaat door Hilversum, een aardverschuiving op komst, Adriani voorgoed uitgespeeld …?

  Welnee. Adriani heeft op zijn visitekaartje Directeur Audio staan en was niet de opperbaas van Talpa Radio, dat was en is Paul Römer. Ja, dan heb je snel een verschil aan inzichten. Twee kapiteins op een duur schip. En dat is de crisis niet Adriani, maar dat er structureel steeds minder mensen naar de commerciële stations luisteren met name van Talpa. Ze moeten geld verdienen met ellenlange blokken vreselijke reclame waardoor alleen nog meer luisteraars afhaken, een vicieuze cirkel. Het komt niet meer goed en er moet gesaneerd worden: een paar merkstations moeten voorgoed ten grave worden dragen.

  En de NPO lacht in z’n vuistje, want die mag altijd met belastinggeld blijven investeren en vernieuwen. 3FM weinig luisteraars? Geen reden om ermee te stoppen, de NPO is er ook voor kleine groepen en terecht! De NPO hoeft niet te verdienen en mag /geld kosten/, tel uit je winst.

  Adriani zie ik snel terugkomen, wie weet weer op z’n oude nest van BNNVARA. Hij is daar vast hartelijk welkom vooral als ie dan Rob en Caroline ook per 1 november mee weet te nemen …

  [ Wat is gekker, dat RTL twee Radio 2-deejays inhuurt als voice-overs voor Boulevard, of dat die twee deejays, Kijk in de Vegte en Van ’t Hof, met hun stem bij willen schnabbelen bij Boulevard? Zo wordt het nooit wat Frank en Jeroen. ]

 5. Q speelt vals.
  De luistercijfers zijn de optelling van 3 radiostations:
  – Q Music (bijna landelijk op 100,4 – 100,7)
  – Q Music Limburg (tja, waar?)
  – Q Music non stop (in de hele Randstad)

  Overigens doet Radio 10 hetzelfde met Radio 10 Brabant.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*