Maak van Serious Request gezamenlijke Corona-actie

[BLOG] Gisteren werd bekend dat 3FM een Serious Request-actie gaat opzetten vanwege de coronacrisis. Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 april zetten 3FM-dj’s zich 24 uur per dag in, onder andere door tegen betaling verzoekplaten van luisteraars te draaien. Hiermee willen zij geld inzamelen voor het Rode Kruis dat op allerlei manieren hulp biedt tijdens de coronapandemie. Allemaal goed bedoeld maar met het beperkte aantal luisteraars van 3FM wordt niet het maximale uit deze Corona-actie gehaald.

Al anderhalf jaar geleden schreef ik een blog, waarin ik opriep om Serious Request-acties ook op NPO Radio 1, 2, 4 en 5 in een andere vorm onder de aandacht te brengen en wellicht zelfs aansluiting te zoeken bij andere media (RTL, Talpa, dagbladen etc). Ondanks een wijziging in vorm koos 3FM ervoor om de actie vooral bij haar eigen (steeds kleiner wordende) groep luisteraars te houden. Een gemiste kans bij een goed bedoelde actie. Of is de radiozenderprofilering voor 3FM-baas Sharid Alles belangrijker dan gezamenlijk een zo succesvol als mogelijke actie op te zetten? Hopelijk kiest NPO er alsnog om voor het goede doel de 3FM Serious Request ‘Never walk alone’-actie breder te trekken.

Richard Otto is uitgever van Spreekbuis.nl en extern consultant op gebied van marketing, communicatie en PR voor diverse (media)bedrijven.

8 Comments

  1. Staat hier nou gewoon twee keer hetzelfde onder elkaar? En verder heel weinig? Kom op joh, je boodschap is best ok, verpak het dan ook in een echte blog in plaats van alleen één ding roepen.

  2. Iedereen bij de NPO radio en NPO top weet dat dit een heel goed idee is van Richard. Net als een goede doelen TOP50 aan Serious Request koppelen, waarmee Patrick Kicken kwam. Ook het opheffen van 3FM, de frequentie aan Radio 5 geven en een klein NPO pop/rock station en een jongeren platform online beginnen is een goed idee.

    Ee daarom gebeurt er niets mee. Deze goede ideeën komen van buiten af. Als ze de NPO hier iets mee gaat doen (wat ze het liefst zouden willen) dan komt men er achter dat de mensen die er nu zitten volstrekt incapabel zijn voor het werk wat ze doen.

    Gooi om te beginnen Sharid Alles, Frans Klein en Suzanne Kunzeler er eens uit.

  3. Het is inderdaad een lappendeken aan acties aan het worden nu bij de NPO. Radio 2 met hun eigen online muziekfestival, 3FM met Serious Request, NPO Radio 5 met Troostradio. Het geeft maar eens aan hoe het gesteld is met de gezamenlijke daadkracht en draagkracht bij de radiotak van de NPO.

    • Er kan best nog een gezamenlijke actie komen, voorlopig zit Nederland nog vier weken binnen, maar wat is er op tegen als de afzonderlijke NPO-zenders ook speciale programma’s maken voor hun eigen luisteraars met hun eigen deejays?

  4. Het lijkt mij inderdaad goed als er één grote nationale actie komt. Serious Request zou een goede zijn voor radio en tv. Op tv kunnen er bijvoorbeeld oude muziekclips of zelfs oude tv programma’s worden aangevraagd. Nu er zoveel acties zijn is de kans op ‘Corona-actie moeheid’ groot.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*