Luistercijfers week 25: Radio Veronica stort volledig in na verhuizing ochtendshow naar 538

Geen feest op de Bergweg in Hilversum, bij Talpa Radio. Alle vier de zenders van John de Mol zakken weer in marktaandeel, met het grootste verlies voor Radio 10, 0,8%. Daarnaast is er een opvallend grote daling voor Radio Veronica sinds het vertrek van het ochtendteam naar Radio 538 en vervanger Rick van Velthuysen: 0,6% verlies. Sky en 538 zakken minimaal, 0,2%.

Grote winnaars zijn, zoals vaker, ouderenzender NPO Radio 5 (0,9% in de plus) en hitstation Qmusic (een volle 2% winst).

33 Comments

  • @dirk, waarom moeten ze een station van de hand doen? Dat een bedrijf er hoogstens drie van een fm kavel mag voorzien zegt toch niet dat ze er niet meer dan drie mogen hebben?

   • Veronica is een heel suffe zender geworden met veel presentatoren die zichzelf veel te slim vinden en die veel teveel wauwelen en teveel muziek waar niemand op zit te wachten. De zender moet weer worden wat ze ooit was: jong, wild een snel. Rick in de ochtend is trouwens prima en Goud van Out ook, maar de rest van de dag kom je niet doorheen. De Bonanza is wel het dieptepunt. Een speeltuin voor Rob Stenders die eigenhandig het station in slaap praat.

    • Dat vind jij, maar ik en vele niet natuurlijk De Bonanza is één van de populairste
     radio programma’s, veel goede muziek en muziek achtergronden gepresenteerd door de beste die er is Rob Stenders!! Een muziek kenner!!

   • @Dirk, het is niet waar wat je zegt. Als je wilt mag je (veel) meer zenders hebben op de voorwaarde dat er maximaal 3 een FM kavel hebben. FM is maar 1 van de inmiddels vele distributiewijze. Zo heeft Talpa na de verkoop van Veronica stations op de FM, maar hebben ze nog heel veel andere stations die via internet of DAB uitzenden.

 1. Kan me niet voorstellen dat er mensen naar Qmusic luisteren .heb nog nooit naar Qmusic geluisterd .Rick en zijn team doen het iedere ochtend gewoon heel goed .hier staat hij iedere ochtend op Radio Veronica

 2. Ik had voorheen geen afstemknop nodig want mijn radio stond vast op Veronica. Maar sinds het domme kinderachtige gezever van Rick van Velthuysen en zijn domme, op kinderen gerichte jingles, heb ik mijn afstemknop weer gevonden.

 3. Veronica is een amateurzender met jocks die neerkijken op “de regeltjes” en “de boekjes” En er lustig op los lulllen, voornamelijk over zichzelf.

  En dan verbaasd zijn dat het niet scoort.

  Heeft Rob alweer bij BNNVARA getekend?

 4. Nou, Talpa medewerkers, veel plezier met het updaten van je cv voor de komende reorganisatie, want de luistercijfers in 20-49 zijn een ravijn in gelazerd. Met deze luistercijfers kan Talpa net zo goed NIET meedoen met de veiling, want ze storten aan alle kanten in elkaar. In ieder geval, met deze meetmethode.

  Is dit verlies echt geloofwaardig? Niet direct. Maar ja, Römer wilde zo graag een methode waarbij je per minuut kunt zien wat de luistercijfers zijn. Careful what you wish for.

  • Nou niet lang meer als het plan van Leeflang doorgaat en er meer jazz en wereld muziek gedraaid moet worden op de NPO zenders.

 5. luistercijfers met die knaken app. ik geloof er niks van zie gedonder met die autocross zender. misschien heeft varaonica wel 10% maar heeft bits of freedom aangegeven dat het niet slim is om die privacy schendende rotzooi op je telefoon te zetten alto’s zijn daar vatbaar voor, qmusic is toch ene beetje sbs volk die snappen het niet dus hebben die app. net zoals de bejaarden van radio 2

 6. Is er al iets bekend van een contractverlenging voor Mattie & Marieke? Hun contract loopt in de zomer af. Ik neem aan dat Mediahuis een populaire ochtendshow op de zender wil hebben?

 7. ik geloof er ook weinig van. Ik ben juist overgestapt naar Rick bij Veronica.

  Overigens, na de show schakel ik wel weg, want opgeschoten ex-3fm-ers achter elkaar Hogendoorn en Van Ellende, trek ik niet goed.

 8. Reageerders hier en op het Radioforum zijn liefhebbers van Rick van Velthuysen. Ze zijn volledig sprakeloos nu Radio Veronica (nog) niet goed scoort. De mening van deze reageerders is niet gelijk aan de voorkeuren van de gemiddelde radioluisteraar. Rick van Velthuysen heeft er meer aan als de gemiddelde radioluisteraar hem vaker weet te vinden. Een groepje luisterende Radioforum-leden met reageerders van Spreekbuis is niet belangrijk genoeg.

 9. Ik denk dat Rob en Caroline voorzichtig een beetje aan het flirten zijn bij de NPO. Afgelopen vrijdag was Stenders te gast bij Eddy in de show. Daar werd tevens besproken of Rob een keer Eddy kan vervangen als ie op vakantie is. Het zou kunnen dat Rob en Caroline binnenkort via PowNed bij de NPO te horen zijn.

 10. Radio Veronica ondergaat straks hetzelfde lot als Yorin en Noordzee, voor een habbekrats van de hand gedaan door moedertje bedrijf aan een andere grote mediabedrijf. Binnen 1 jaar heet Veronica Nostalgie (naar Vlaams model) Noordzee was ook een zeezendernaam… en hebben we ook gezien wat onze zuiderburen daarmee hebben gedaan.

1 Trackback / Pingback

 1. Patrick Kicken: Dit is wat we kunnen verwachten van de frequentieveiling deze dinsdag - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*