Miral de Bruijne nieuwe NOS-correspondent Spanje

Miral de Bruijne (29) werkt sinds 2019 als buitenlandredacteur, eerst bij RTL Nieuws en de afgelopen tweeëneenhalf jaar bij de NOS. Op de redactie in Hilversum werkt ze voor televisie en online (NOS.nl en de NOS app) met als specialisatie het Midden-Oosten. Als onderdeel van haar opleiding aan de School voor de Journalistiek in Utrecht liep De Bruijne in 2018 stage als redacteur en producer bij het NOS-bureau in Washington D.C. Voor haar vertrek naar Madrid is ze deze zomer te horen als verslaggever voor het NOS Radio 1 Journaal.

Esther Bootsma, chef Buitenland bij de NOS: “Spanje is een nieuw werkterrein voor Miral, maar gezien haar enthousiasme, ambitie en talent hebben we er alle vertrouwen in dat ze zich daar zal ontwikkelen tot een uitstekende correspondent.”

De Bruijne over haar nieuwe baan: “Spanje en Portugal zijn landen waar de komende tijd veel belangrijke en actuele thema’s aan bod komen, zoals klimaatverandering en migratie. Ik kijk er ontzettend naar uit om Nederland een inkijk te geven in deze Zuid-Europese landen. Via de verschillende NOS-platforms hoop ik een groot en divers publiek te kunnen aanspreken en informeren.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*