Luistercijfers week 13: Opleving 3FM van korte duur, ook NPO Radio 1 levert flink in

Bovenin de luistercijfers gebeurt niet zo heel veel, behalve dat Qmusic weer wat extra marktaandeel erbij pakt. Wel groeit NPO Radio 2 in weekbereik weer boven de drie miljoen, iets wat Radio 10 maar niet lijkt te lukken. Qua bereik is Sky Radio weer de winnaar, met het hoogste weekbereik van 3,6 miljoen. NPO Radio 1 zakt flink in marktaandeel, maar stijgt wel in weekbereik. Dit betekent dat er wel meer mensen naar het station zijn gaan luisteren, maar een stuk minder lang.

Bij Radio 538 is de paniek nog niet voorbij want ze zakken wederom onder de 7% marktaandeel. Ook NPO 3FM zakt weer weg, onder de 2%. Dit valt onder andere te verklaren doordat veel mensen beide zenders niet als hun favoriete station zien en dus bij het minste of geringste evenement bij een andere zender meteen weer ergens anders naar luisteren. De oorzaak hiervoor kan in beide gevallen toegeschreven worden aan weinig fans van de ochtendshow, het vlaggenschip, dat toch bepalend is voor het imago en de uitstraling van het radiostation en er dus minder ambassadeurs voor het merk zijn.

13 Comments

  1. >> De oorzaak hiervoor kan in beide gevallen toegeschreven worden aan weinig fans van de ochtendshow, het vlaggenschip

    aha vandaar dat sky het goed doet!

  2. 3FM staat echt op omvallen maar ze willen het zelf nog niet beseffen. Ondertussen blijven de fanboys op het radioforum hun station maar verdedigen in het 3FM draadje. Aandoenlijk.

    • Het is 3fm’s eigen schuld. Ik luister er veel naar, maar de laatste weken verpesten ze het weer ouderwets. Ze draaien elk uur dezelfde platen, waarvan “welcome to the DCC” van nothing but thieves echt verschrikkelijk is, maar ze blijven het maar door je strot duwen.
      DJ’s bellen weer met 3fm DJ’s die een uur geleden op de radio waren, wat hun favoriete plaat is en hoe leuk het op een exclusief feestje is.

  3. 3FM leidt(lijdt) een kwijnend bestaan, 538 is hetzelfde lot beschoren. Moet je bedenken dat voor 538 straks ook nog diep in de buidel getast moet worden voor een FM frequentie. Hoe ga je dat er ooit uit krijgen? Gelukkig heeft 3FM ongelimiteerde financiële steun van de belastingbetalers en kunnen ze lekker doorprutsen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*