Kopspijkers keert eenmalig terug bij DWDD

Na bijna vijftien jaar keert het legendarische VARA-programma Kopspijkers voor één keer in vol ornaat terug op de zaterdagavond. 

Het wordt een ouderwetse Kopspijkers met natuurlijk Jack Spijkerman als presentator en meer cabaret en typetjes dan ooit: o.a. Peter Heerschop, Viggo Waas, Hans Sibbel, Owen Schumacher, Erik van Muiswinkel, Sanne Wallis de Vries en Paul Groot. Het bekende Kopspijkers-spel wordt deze avond gespeeld door Bert Visscher en Brigitte Kaandorp, er is livemuziek van Van Dik Hout en nog veel meer. Het programma duurt deze eenmalige keer 10 min langer dan voorheen: 60 minuten lang is zappen zinloos. 

DWDD Heimwee: Kopspijkers is 7 december om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Bijna 25 jaar geleden presenteerde Jack Spijkerman op de late zaterdagavond het programma Spijkertijd, al snel verhuisde het programma naar prime time zaterdagavond met de titel Kopspijkers. Het VARA-programma liep ruim tien jaar en was destijds een van de succesvolste programma’s met geregeld meer dan 3,5 miljoen kijkers. In 2002 werd de show bekroond met de Gouden Televizier-Ring, de Nipkow schijf, een aantal Gouden beelden en Zilveren Telvisie-sterren.

5 Comments

  1. De VARA moet niet zo moeilijk doen ophouden met al die kleine goedkope programmatjes die al jaren als opvolger moeten dienen. Breng gewoon Kopspijkers helemaal terug op de zaterdagavond. Met veel cabaret en een nieuwe presentator.

  2. De VARA brengt op zaterdagavond al heel vaak cabaret (Even tot hier, theatershows, Sanne de show enz.). We moeten ook oppassen om niet steeds “ouwe”, weliswaar succesvolle, koeien telkens uit de sloot te vissen. Het stimuleert de creativiteit om nieuwe vormen en inhoud te ontwikkelen voor toekomstige programma’s.

    • @Paul De fout die de VARA en ook later Talpa maakte was dat ze daar dachten dat Kopspijkers zou populair was vanwege Jack Spijkerman. Echter hij was nu net de enige die vervangbaar was in het hele programma. Koppensnellers en Topspijkers waren slappe aftreksels van het origineel. De VARA heeft daarna diverse slappe goedkope formats op de buis geslingerd in de hoop de opvolger van Kopspijkers te vinden. Enkele voorbeelden zijn: Van Zon op Zaterdag, Saterday night live, Sanne Wallis de show, Cojones, Dwars door de week, Even tot hier en zo zijn er nog een paar geweest. Terwijl soms moet je iets anders laten en in iets anders af meer investeren en dan krijg je een goed programma. Kopspijkers was en is een goed format qua onderdelen en opzet. Een programma wat in deze tijd hard nodig is met al het politiek correcte geneuzel. Gewoon terug brengen op de zaterdagavond met de fragmenten, gasten, dominee Gremdraad, de tv week, locatie filmpje, muziekzaal optreden, een nieuw spel en het cabaret. Nieuwe presentator Joep van Deudekom (met Rob Urgert)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*