Hommage aan Felix Meurders

Eerder dit jaar ontving hij de Ere-Zilveren Reissmicrofoon, een oeuvreprijs voor zijn werk als radiopresentator. Beeld en Geluid eert hem begin december met een feestelijk programma en, als grande finale, de onthulling van zijn portret in onze Wall of Fame.

Felix begon zijn radiocarrière in 1964 als presentator bij Minjon, de jeugdafdeling van de AVRO. Inmiddels maakt hij met groot succes al 55 jaar radio door een grote diversiteit aan programma’s waarin zijn talent en veelzijdigheid als radiomaker te horen zijn. Met programma’s als Langs de Lijn, De Meurders Methode en natuurlijk Spijkers met Koppen, weet en wist hij heel Nederland te bereiken en te betoveren.

6 Comments

  1. Felix heeft ook méér dan 25 keer Radio Tour de France gepresenteerd. Hij maakte de Tour tot iets heel persoonlijks. Geweldig om dit met hem te mogen doen. Super collega, volop humor en volop muzikale bagage. Hij is ’n muziek-dier puur-sang , maar onderwierp zich geheel aan mijn muziekkeuzes zonder te zeuren of te mekkeren. Zo begonnen wij ’n keer ieder uur met de Dijk, maar ook Birds and Bees door de Warm Sounds werd ’n echte Meurders-Plaat. Hij verdient het als géén ander om door Beeld en Geluid geëerd te worden !! Hulde, blijvend applaus en ’n héle diepe buiging.

    • Zo is het, Herman. En hij was altijd toegankelijk en gaf ook anderen een kans – alweer 50 jaar geleden liet hij een schuchtere jongen uit Amsterdam wat woordjes spreken voor Daverende Dertig-jingles. Wekelijks was die stem ‘On Air’. Een paar jaar later gaf hij mij, diezelfde jongen, de raad om NOS-Radio Tour de France, toen nog via Hilversum 3, in de audio-vormgeving radicaal anders te laten klinken dan de rest, alsof er een ander station was ingebroken.
      Dat hebben we al die tijd aardig weten vol te houden. Hulde, Felix!

  2. De meeste radiocommentaren worden geschreven door jonge journalisten. De hebben het medium radio nauwelijks gekend. Tegenwoordig is radio een klankfabriek waarbij elke stukje eigen inbreng in de kiem wordt gesmoord door de zg netmanagers.Jammer dat de “gouden glans van radiostad” totaal is verdwenen.

  3. Felix een heel erg aardige collega en “gozer”.
    Toen ik op 1 september van Veronica “binnen kwam” bij toen nog Hilversum 3 in het muziekpaviljoen heette hij mij van harte welkom. Leuk je hier te zien collega” waren z’n eerste woorden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*