Koninklijke Onderscheiding voor presentatrice Opsporing Verzocht Anniko van Santen

Kort voor de eerste uitzending van Opsporing Verzocht in het nieuwe televisieseizoen heeft presentatrice Anniko van Santen uit handen van burgemeester Pieter Broertjes een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Al vijftien jaar lang is van Santen het gezicht van het programma. “Mede onder haar leiding is Opsporing Verzocht uitgegroeid tot een onmisbare schakel in rechercheonderzoeken en levert het een grote bijdrage aan het oplossen van misdrijven. Daarnaast richt Van Santen zich ook op de belangen van slachtoffers en nabestaanden en kan daarmee gesproken worden van persoonlijke bijzondere verdiensten”, aldus Broertjes.

Van Santen is al sinds 2005 de presentatrice van het programma, waar gemiddeld 1,1 miljoen mensen per uitzending naar kijken. Sinds 2014 is Van Santen ook verantwoordelijk voor de eindredactie. In de afgelopen jaren is Opsporing Verzocht uitgegroeid tot meer dan een wekelijkse tv-uitzending. Het programma bereikt ook via de sociale media een groot publiek, waar zaken in korte video’s worden gepubliceerd en regelmatig meer dan één miljoen keer bekeken worden.

Waar het gemiddelde oplossingspercentage van misdrijven rond de 25 procent ligt, worden zaken die in de uitzending aan bod komen in 40 procent van de gevallen opgelost. Daarmee is Opsporing Verzocht een onmisbare schakel geworden in rechercheonderzoeken en levert het een significante bijdrage aan de politie en het Openbaar Ministerie.

Vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het programma is op initiatief van Van Santen sinds 2019 ook het online platform van Slachtofferhulp Nederland nauw verbonden aan het programma.

2 Comments

  1. Prachtig en uiterst doeltreffend programma, als we bedenken dat zonder dit middel voor de Politie en opsporingsdiensten er een stuk minder ongevallen,misdaad,misdrijven, geweldsdelicten en diefstallen met grote gevolgen kunnen worden opgelost, dan zien we hoe groot de primaire functie van dit middel is om oplettende burgers te raadplegen op hun getuigenverklaring en of informatie van zaken die van groot belang kunnen zijn.
    Nog meer aandacht hiervoor zou mogen komen op jeugdprogramma’s ,jeugdcentra, en schoolinstellingen net als dat daar meer voorlichting voor mag verschijnen ,welke richting je elk geval niet op moet gaan, als jongeren ouder worden .

    Dit programma heeft maatschappelijk een buitengewoon grote waarde . Mensen moeten elkaar helpen en in de gaten houden en elkaar op elkaars gedrag kunnen aanspreken zonder ervoor te mogen boeten, dat leer ik mijn kinderen ook, oplettendheid, voorzichtigheid en secuur kijken naar afwijkingen in gedragingen van mensen. Bij calamiteiten ,optrenden en kordaat handhaven,wachten op de politie,of hulp kan te lang duren, meteen handelen,Melden! veilig stellen mensen en omgeving en gegevens incident noteren …

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*