Klokhuisserie over Nederlandse werelderfgoederen

Het kinderprogramma Het Klokhuis maakt een serie over de 10 door UNESCO erkende werelderfgoederen in Nederland. Uitgezocht wordt waarom ze zo belangrijk voor ons land zijn. De serie werd mede mogelijk door de Stichting Werelderfgoed Nederland. In elke aflevering staat één werelderfgoed centraal. 

Het gaat om Schokland en omgeving, de Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, de binnenstad van Willemstad op Curaçao, het Ir. D.F. Woudagemaal bij Lemmer, Droogmakerij De Beemster bij Purmerend, het Rietveld Schröderhuis in Utrecht, de Waddenzee, de Amsterdamse Grachtengordel en de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Op 5 maart wordt de Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek in Rotterdam georganiseerd, met workshops, activiteiten, Meet and Greets met presentatoren en de première van de serie.. Kijkers worden gevraagd na te denken over wat zij de mooiste plek of het mooiste natuurgebied of gebouw vinden.  Op de Werelderfgoeddag wordt door een jury bepaald wie de winnaar is.

Enkele maanden geleden wijdde het NPO Radio 1 programma OVT haar uitzending aan de geschiedenis van de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*