Jeroen Bosch Jaar in de media

De NOS doet vrijdag 12 februari, in samenwerking met omroep Brabant, verslag van de opening van de manifestatie waarmee de 500ste sterfdag van de kunstenaar Jeroen Bosch wordt herdacht. Koning Willem Alexander is aanwezig in het Noord-Brabants Museum als de tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch- Visioenen van een genie’ wordt geopend.  Om 13.15 uur is er een LIVE-verslag op NPO 1 en vanaf 20.30 uur een speciaal programma op NPO 2.

Nog niet eerder zijn zoveel werken van deze Middeleeuwse schilder bij elkaar te zien  geweest. Zo komen topstukken uit vooraanstaande musea uit de hele wereld naar ‘s-Hertogenbosch. Zoals De Hooiwagen uit Museo Nacional del Prado (Madrid), Het Narrenschip uit Musée du Louvre (Parijs), en De Dood en de vrek uit de National Gallery of Art (Washington).

Via internet is veel materiaal te vinden over het Jeroen Bosch jaar, zoals over het speciale onderzoek naar het werk van de schilder, een interactieve documentaire over zijn leven en werk en zelfs een speciaal voor dit jaar ontworpen schoen.

http://www.bosch500.nl/nl/manifestatie/onderzoek

https://tuinderlusten-jheronimusbosch.ntr.nl/#

http://www.omroepbrabant.nl/?news/244152632/Schoppen+tegen+Jeroen+Bosch+Van+Drunen+ontwerpt+speciale+schoenen+voor+Bosch+500.aspx

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*