Uur van de Wolf over geheugen Glen Campbell

Vroeg of laat krijgt iedereen er in zijn omgeving mee te maken. Geheugenverlies als gevolg van de ziekte van Alzheimer.  NPO ’s Uur van de Wolf wijdt er donderdag 11 februari op NPO 2 vanaf 22.55 uur een documentaire aan, waarin de Amerikaanse zanger Glen Campbell centraal staat. Iedereen kent hem bijvoorbeeld van de hit Rhinestone Cowboy.

5 jaar geleden hoorde deze countryzanger en Grammywinnaar van zijn artsen dat hij aan deze ziekte leed. Hij besluit een serie concerten te geven, op een moment dat hij zijn eigen teksten al niet meer kan onthouden. Een bescheiden tournee groeide uit tot een serie van 151 uitverkochte zalen door heel de Verenigde Staten.

3 van zijn kinderen spelen mee met de band op het podium. Humor liefde en muziek houden de betrokkenen overeind in een groeiend proces vol zorg en steeds meer desoriëntatie. Het laatste nummer dat hij opnam heette ‘I’m not gonna miss you’. Campbell leeft nog steeds en verblijft sinds eind vorig jaar weer in een speciaal verpleeghuis voor dementerenden.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*