Kees Toering coördineert 100 jaar radioproject Forever Radio

Het project Forever Radio zet via radio- en tv programma’s, podcasts, exposities, congressen, concerten en boeken in 2019 het 100-jarig bestaan van de radio in de schijnwerpers.

In Beeld en Geluid in Hilversum vond gisteren 6 november de aftrap plaats van Forever Radio, naar aanleiding van het 100 jarig jubileum van de radio over precies een jaar.

Toen, op 6 november 1919, verzorgde Ir. Hanso Idzerda vanuit de Beukstraat in Den Haag de allereerste echte radio uitzending.

Om dat heuglijke feit te vieren is op initiatief van de landelijke publieke omroepen de Stichting Forever Radio opgericht. Namens die Stichting gaat voormalig Radio 2 en Radio 5 zendermanager, en bedenker van de Top 2000, Kees Toering dit project coördineren. Het is de bedoeling dat er gedurende het jaar 2019 tal van activiteiten worden ontwikkeld die de radio volop in de schijnwerpers zetten, zoals radio- en tv programma’s, podcasts, exposities, congressen, concerten en boeken.

In dat kader verscheen gisteren al een boek over dat 100 jarig radio jubileum, We waren er bij, van Jan Westerhof. Op 6 november volgend jaar, dus op de jubileumdag zelf, verschijnt er een wetenschappelijk standaardwerk over de geschiedenis van de radio door mediahistoricus Huub Wijfjes.

Volgende week is op Spreekbuis.nl een uitgebreid interview met Kees Toering te lezen over Forever Radio.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*