Event: De grootste radio en televisievrouwen uit de 20ste eeuw

Samen met onder anderen Hedy d’Ancona, Tineke Verburg en historica Els Kloek kijken we terug op enkele van Nederlands grootste mediavrouwen van de afgelopen eeuw.

Historica Els Kloek brengt historische vrouwen voor het voetlicht. Voor haar nieuwste boek verzamelde ze biografische informatie van de 1001 grootste Nederlandse vrouwen van de 20e eeuw. In dit volumineuze naslagwerk is ook een groot aantal radio- en televisievrouwen opgenomen, zoals Hannie Lips, Mies Bouwman en Meta de Vries.

Vakgenoten, vrienden, collega’s en familieleden van een aantal van de vrouwen die zijn beschreven in dit nieuwe boek, brengen een eerbetoon aan deze historische vakvrouwen. Zo vertelt Hedy d’Ancona over haar samenwerking en vriendschap met programmamaakster Ageeth Scherphuis. Tineke Verburg deelt haar herinneringen aan journaliste Yvonne Habets, Marga Miltenburg brengt een eerbetoon aan radiopresentatrice Mia Smelt en Eva de Boer staat stil bij het werk en leven van haar moeder; presentatrice Marga van Arnhem.

Journaliste en programmamaker Fidan Ekiz, (op dit moment bij BNNVARA te zien met de serie Vrouw op Mars), presenteert de bijeenkomst.

Lokatie: Beeld en Geluid
Datum: Zondag 11 november
Tijd: 14:00 – 16:00 uur

Programma:
13.30 uur Ontvangst met koffie of thee
14.00 uur Aanvang zaalprogramma
15.45 uur Einde zaalprogramma

KLIK HIER VOOR TICKETS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*