Jan van Veen over het ontstaan van Candlelight

Voor de Online Radio Awards documentaire vertelt ‘Mister Candlelight’ Jan van Veen over het ontstaan van één van de langstlopende radioformats in de Nederlandse historie.

Jan van Veen: ‘Het programma dat inmiddels bestaat vanaf het Veronica, 1967, naar Radio 3 in de jaren ’70 en ’80 en vervolgens de commerciëlen. Met nevenactiviteiten zoals Candlelight wenskaarten, een Candlelight Magazine, platen en cd’s, maar ook een Candlelight pantyline. Nu met het online station Candlelight Radio kunnen mensen over de hele wereld naar de mooie muziek en gedichten luisteren.’

1 Comment

  1. Leuk om iets te lezen van Jan die zeker een prijs verdiend heeft maar helaas (nog) niet heeft gekregen.

    Het langst lopende radioprogramma ter wereld gaat Candlelight niet halen want die eer komt de Arbeidsvitamine toe maar met 53 jaar bestaansrecht is Candlelight toch een unicum in de radiogeschiedenis. Ik kan me nog goed de studio op de Zeedijk te Hilversum herinneren waar de programma’s voor het zendschip werden opgenomen. Dat was eind jaren ’60. Het was een rare gewaarwording dat Jan Candlelight in de middag opnam terwijl het enige dagen later in de late avond werd uitgezonden.

    Jan vergeet zijn beroemde café Candlelight in de Herenstraat te Hilversum te noemen. Jan wist voor zijn café Aart en Willem te strikken, destijds de meest populaire barkeepers van de mediastad. Aan zijn café Candlelight dank ik nog een relatie van 5 jaar.

    De laatste keer dat ik Jan sprak was bij hem thuis aan de vooravond van de zijn datingsite candlelightdating.nl. Hij liet me toen ook zijn internetstudio zien. Dat was in het beginstadium van internetradio. Inmiddels volwassen geworden. Hoewel internet een groot bereik heeft, ben ik van mening dan Jan terug moet naar de landelijke radio. Jammer dat het avontuur met MAX kortstondig is geweest.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*