Internationaal succes voor Videoland Original ‘Lieve Mama’

De Videoland-serie Lieve Mama, geproduceerd door Fiction Valley is internationaal een succes. De serie is verkocht aan: Frankrijk, Rusland, Spanje, Turkije en Australië.

In Australië behoort deze spannende serie (Dear Mama) tot de top 3 van beste dramaseries van afgelopen maand.

Annemieke van Vliet (producent Fiction Valley): “Ik ben heel trots dat deze spannende serie nu ook in het buitenland te zien is. Zeker in deze tijd met zoveel aanbod op verschillende streamingsdiensten is dit niet vanzelfsprekend. Dit nieuws is dan ook een groot compliment voor het team wat hier zo hard aan heeft gewerkt.”

Lieve Mama ging vorig jaar exclusief in première bij Videoland en vertelt het verhaal van Helen (Rifka Lodeizen) en haar echtgenoot Ralf (Guy Clemens) die betrokken raken bij een overval met dodelijke afloop. 

Ralf (Shahine El-Hamus) staat buiten op de uitkijk terwijl zijn vriend een overval pleegt op de villa van het welgestelde gezin. Als Helen moeder van dat gezin, thuiskomt, wordt ze geconfronteerd met de overvaller die haar man overmeesterd heeft. Dan klinkt er een schot. Ralf, die buiten tevergeefs wacht op de terugkomst van zijn vriend, heeft geen idee wat er zich in de villa heeft afgespeeld. 

Helen en Ralf, twee heel verschillende karakters met twee heel verschillende levens, zijn na deze fatale avond onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is voor beiden het begin van een nachtmerrie waarin ze gedwongen worden hun grenzen op te zoeken. En eroverheen te gaan. 


Lieve Mama is gebaseerd op de gelijknamige thriller van Esther Verhoef. Het boek verscheen in 2015 en werd in 2016 bekroond met een Gouden Strop. 

Deze Videoland Original is geregisseerd door Jelle de Jonge en geproduceerd door Fiction Valley. Scenario’s zijn geschreven door Ingrid van Berkum en Martin van Steijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*