Hoeveel risico op boetes lopen gebruikers van illegale IPTV? 

Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders, gebruikmaakte van illegale IPTV-diensten.  Illegale IPTV vormt een aanzienlijke bedreiging voor de entertainmentindustrie, met een wildgroei aan online verkoop van speciale kastjes en abonnementen. Deze worden niet alleen online, maar ook in elektronicawinkels verkocht. Voor een maandelijks bedrag van ongeveer 5 euro krijgen consumenten toegang tot duizenden tv-zenders en streamingdiensten, waaronder premium sportkanalen, zoals Viaplay, en video-on-demand diensten voor films en series, waaronder Disney, Amazon Prime, Videoland en Netflix. Een kastje kost rond de 100 euro. Stichting BREIN, die zich inzet tegen digitale piraterij, werkt samen met strafrechtelijke autoriteiten om deze illegale activiteiten aan te pakken. Meer dan 350 aanbieders van onrechtmatige IPTV zijn reeds aangepakt en hebben hun diensten beëindig. Hierdoor riskeren abonnees van deze illegale diensten hun investering te verliezen. Hoeveel risico’s op boetes lopen gebruikers  van illegale IPTV? 

In Nederland kunnen de boetes voor het gebruik van illegale IPTV-diensten oplopen tot € 20.750. Er zijn ook gevallen bekend in België waar gebruikers boetes van enkele duizenden euro’s hebben moeten betalen voor soortgelijke overtredingen. In sommige landen kunnen autoriteiten zelfs de internetactiviteiten van gebruikers volgen en hen vervolgen voor het illegaal streamen van auteursrechtelijk beschermde content, wat een extra risicofactor toevoegt aan het gebruik van illegale IPTV-diensten .

Hoewel de focus van de Nederlandee autoriteiten voornamelijk ligt op de aanbieders van deze diensten, is er ook een risico dat gebruikers beboet kunnen worden. Specifieke voorbeelden van individuele gebruikers die beboet zijn, worden echter niet breed gerapporteerd in de beschikbare bronnen 

Aan het gebruik van illegale IPtV kleven juridische risico’s en de potentieel hoge boetes voor het gebruik van illegale IPTV-diensten, maar specifieke gevallen van gebruikers die boetes hebben ontvangen, lijken niet gedetailleerd gedocumenteerd te zijn in openbare bronnen. Dit gebrek aan specifieke voorbeelden kan te maken hebben met privacyoverwegingen of de focus van de media en autoriteiten op de grotere aanbieders van deze illegale diensten.


54 Comments

 1. Hier in Spanje wordt het volop verkocht.
  Zelfs op markten en braderieën.
  Met smart tv zelfs geen kastje nodig, maar via App.
  Maarja hier wordt ook volop nepkleding verkocht en niemand doet er wat aan.
  PS, ik heb NLZiet😜

 2. Ik vind dat de Nederlandse providers hun prijzen naar beneden moeten doen,het is niet meer om te doen zo hoog zijn de prijzen.
  Vind hetiet vreemd dat de mensen naar alternatieven zoeken.

  • De prijzen zijn veel te hoog en wat krijg je er voor terug een heeeele boel reclame waar je niet goed van wordt😮‍💨

 3. Dit is water dweilen met de kraan open. De diensten zijn inmiddels zo goed dat je wel gek bent om honderden euro’s te betalen aan abonnementskosten terwijl je het voor 5 euro kunt krijgen. Ik zie dit als concurrentie en als ondernemersrisico, net als in ieders ander bedrijf zoek je naar oplossingen om de consument te bedienen, anders lopen ze net zo hard weer weg. Ondernemerschap kan soms hard zijn vraag het aan videotheken toen netflix kwam.

 4. Viaplay: 15,99 p/m
  Netflix: 15,99 p/m
  Ziggo sport :12,36
  Disney: 8,99 p/m
  HBO max:7,99 p/m

  En zo kan ik nog wel ff doorgaan. Als je een beetje van sport, series en films houdt, betaal je dit BOVENOP je normale tv abo. Als je dan voor €35,- per jaar alles kan krijgen, is de drempel wel erg laag. Het is dus simpelweg te duur.

 5. Ik heb alleen internet bij de provider.
  Daarnaast nl ziet abonnement.

  Verder Netflix, Videoland en Amazon Prime.

  En dan nog kan ik een hoop (oudere) series nergens bekijken.

  Er zijn voortaan zoveel streamingdiensten dat ik het goed begrijp dat ip-tv gekozen word.

 6. 0 risico. Alleen je g ld kwijt als de provider gepakt wordt. Voor de rest zegt de wet dat jullie jij als gebruiker niet verantwoordelijk bent en kan een rechter geen boete opleggen. Dus ook nooit die ” boete” betalen

  • Het zit iets anders in elkaar. Er is al sinds 2014 een downloadverbod en BREIN kan mensen die illegaal streamen voor de rechter brengen via een civiel rechtelijke procedure. BREIN beschikt ook over veel IP-adressen, maar het probleem zit bij het achterhalen van de NAW-gegevens. Die hoeven providers vooralsnog niet te geven, maar dat kan veranderen, want waterdicht is de wet er niet over. Wordt vervolgd.

 7. Gebruik al jaren iptv met app op tv, servers van mijn iptv aanbieder staan buiten de eu, alle content voor een bedrag van xx per jaar ingebouwde vpn op hun servers en uiteraard ook zelf vpn

 8. ze pakken een paar iptv aanbieders op, en die zijn een week later weer actief.
  ik heb al zo lang iptv, toen ze in Nederland die server gesloten hadden was mij iptv na 1 week weer actief!
  het is zo oud als de tijden van de videotheek toen waren er al illegale films.
  verder is brein een bedrijf dat geld verdiend over de rug van de grote maatschappijen want het geinde geld gaat nooit naar de rechthebbenden dat steken ze in eigen zak,

 9. Nul procent kans. Dat is de kans dat je in Nederland als afnemer beboet wordt. Dat heeft te maken met ons grondwettelijk recht op vrije communicatie. Daardoor mag de overheid alleen bij een ernstige verdenking van criminele gedragingen je internetverkeer bekijken.

 10. Wij gebruiken ook al jaren iptv. Goedkoop en superheld, daarnaast is alle content die deschikikbaar via bv videoland, netflix, en alle andere grote ook gratis beschikbaar. Hier geen klagen dus. iptvdutch.store

   • In het bedrijfsleven wordt zo vaak gejat. Zal ik je een paar voorbeelden noemen. Hoe vaak wordt er in de muziek rifjes, melodieën,akkoorden of hele nummers gejat. Of hoe vaak wordt er technologie gejat, denk aan de smartphone wat ooit een uitvinding was van Steve Jobs en waar samsung ermee vandoor gaat.sowieso alle technologie dat China jat van het westen, zo kan ik nog wel even doorgaan.

    • Ach, geloof je de sprookjes van Jobs?

     Apple begon de iPhone ontwikkeling in 2004. Werd in 2007 aangekondigd.

     LG Prada? December 2006 aangekondigd. PalmOS en SymbianOS bestonden toen al enige tijd. Zelfs Windows Mobile was er al in 2000.

     Het bedrijf wat het meest gejat heeft? Juist Apple. Muis: gejat. GUI: gejat. iTunes: gejat.

  • Victor de superhelp.

   iptvdutch.store

   Brian Edwards

   I paid for a 3-month subscription but I never received any login details and all my emails go unanswered. It’s a very elaborate site but clearly just a scam. Avoid like the plague.

   • iptvdutch.store

    Sinan KAYA

    Ik heb een jaar abonnement gekocht voor €65. Maar dikwijls zendingen onderbreekt of beeld freezt. Minder beeld kwaliteit als beweert. Mij tv is een LG UHD smart tv. Maar door hun gebruikt player service ondersteunt geen ondertitels bij LG en Samsung tv’s. Na drie dagen heb ik besloten om mijn contract af te sluiten en vroeg achter mijn retour. Maar krijg geen reactie terug. Wordt verkocht met 30 dagen geld terug garantie. Oplichters!!

 11. Ze kunnen nooit Stoppen want het is net als harder drugs die nederland binnen komen
  In de haven van rotterdam en ergens anders!
  Het is gewoon tijd verliezen!
  Ze wilde dat stoppen om kpn ziggo te verrijken!omdat ze verliezen hun klanten!

 12. Als de server in het buitenland zit (buiten de EU)dan is het is aan de hand ,altijd eerst vragen waar de server zit en uitraad VPN doet wonderen.

 13. De mensen die iptv abo verkopen hebben zelf geen servers maar breken in in die van grote bedrijven en kleinere bedrijven die hun servers zodat ze die gebruiken om te streamen .schandalig zorg voor je eigen server en betaal de kosten zelf ervoor maak geen gebruik van deze illegale troep

 14. Gebruikers moeten ze keihard aanpakken, want de reden dat alles op dit gebied duurder en duurder wordt is mede door deze illegale akties. Iedereen die wel netjes betaald zorgt ervoor dat deze klaplopers meer content krijgen.

  • Lul koek ook al zou er geen iptv zijn de prijzen gaan dan toch wel omhoog. Ze verzinnen hier in dit klote land altijd wel iets om producten te verhogen.

  • Wat een onzin.
   Waarom zou ik niet hiervan profiteren.
   Je betaalt je bont bij de 3 grootste aanbieders.
   Het zijn een grote criminelen organisatie met kartel afspraken.
   Waarom zou ik honderden euro’s moeten betalen als ik 50 tot 100 mb nodig heb en bv.85 euro aan iptv per jaar met 9000 zenders.
   Sport en films van over de hele wereld .
   Films die een maand eerder nog in de bioscoop werd afgespeeld op iptv .
   Dat jij zo nodig 50 tot 60 euro wilt betalen is jouw geld.
   De film en sport industrie verdiend goed.
   Ik hoor ze niet klagen.
   Een weekje bioscoop over de hele wereld en wat hoor je miljard verdiend.
   Sport elke week goed voor 1 tot 2 miljoen ,plus reclame en sponsors geld.
   Wat betreft brein grote zakken vullen.

 15. Vroeger stopte je een kabel van je tv naar de muur en had je alle zenders die er waren behalve Pay tv zoals film1 etc.
  Koste je fl.5 nu betaal ie voor dat zelfde abonnement bij ziggo €22,95 per maand.
  Maar dat noemen ze niet illegaal 🤣 dat mag gewoon de burger op alle fronten hun zakken leegtrekken.👍🫡

  • Ik gebruik geen IPTV, maar toch… ik kan me nog herinneren hoe eind jaren 90 de toenmalige staatssecretaris voor mediazaken Rick van der Ploeg (PvdA) beweerde dat de abonnementen voor Digitenne 4 gulden per maand zouden gaan kosten. 1,80 per maand. Kost nu wat, het tienvoudige? En wat is het verschil? Van MPEG2 en SD naar MPEG5 en HD. Middels techniek die elders ontwikkeld is en er sowieso zou komen. Daar heeft Digitenne/KPN geen ontwikkelingskosten in hoeven te steken. De volgende versie wordt natuurlijk met een retourkanaal via 4G/5G zoals ATSC 3.0 in de VS, zodat ze alles wat je kijkt kunnen tracken met ‘gepersonaliseerde’ reclame. Precies de reden waarom ik geen digitale kabel of NLZiet gebruik, maar alleen schotel en de huidige Digitennen. Dus zónder retourkanaal. Als dat niet meer kan gaat alles de duur uit en wordt het alleen nog maar streamen via VPN en kunnen ze het leplazarus krijgen. Zoals er hier ook geen decoders in komen waarvan ik niet zelf de zendervolgorde kan bepalen.

  • Digitenne van KPN kost 18 euro en NL Ziet 8,95. En waarom is er geen kabeltv meer? Dat is gestopt omdat analoge doorgifte heel veel bandbreedte kostte en er een plafond zat aan het dataverkeer voor meer zenders en vooral met het oog op snel internet.

 16. Heb zelf ook iptv. Niet om illegaal naar Nederlandse aanbieders te kijken. Ik kijk graag naar buitenlandse tv zenders.zeker nu er diverse brandhaarden in de wereld zijn . Op deze manier krijg ik ook informatie van een andere bron als de zenders die hier vertoont worden. Heb zelf diverse abbonement op streamingdiensten zoals Netflix ,prime ,F1tv, Videoland en HboMax. Ook gewoon een kpn tv+abbonement.

 17. Andre de Jong: u kunt zoals ik via de Astra 1-2 19.2 en via de Astra 2(Engelse Astra) duizenden FTA(FREE) Air TV/Radio omroepen ontvangen,via een dubbele LNB kop-ontvangen.En via de BVN.nl de Nederlandse/Vlaamse TV zenders ontvangen,en in de hele wereld en FTA.Ook in Spanje.In stelde via de BVN ook mijn schotel af,via een losse schotel,en later via een Automatische schotel.Via dat kasje kun je ook heel veel FTA omroepen ontvangen,waar ik totaal geen belangstelling voor heb,omdat ik al vele Radio/TV omroepen FTA kan ontvangen.En mijn voorkeur zijn vooral de vele Duitse TV/Radio omroepen.En dat al globaal 25 jaar,en heel veel geld op zak gehouden.

 18. VANAF 1950 HAD MEN IN HET OOSTEN VAN NEDERLAND. 5 TV zenders, 1 armzalige NTL, en 3 Duitse ARD/ZDF/WDR konden wij ontvangen via een Harkantenne, en de Duitse publieke omroepen waren immens populair.Ik heb de Duitse taal ook van geleerd. Wij in het Oosten van Nederland hebben een andere affiniteit met onze naasten buren tov. De westerlingen.In de Duitse grensplaats zijn de gele kentekens niet te tellen, vooral in het weekend, lekker eten en brandstof tanken,en gelijk je boodschappen halen, tegen prijzen die nog goedkoper zijn, dan in Nederland. Advies koop een Schotel, u heeft recht op vrije ontvangst, en dat mag niet beperkt worden door overheden en de plaatselijke overheden, het recht van ontvangst,vast gelegd in de universele Europese verklaring de rechten van de Mens/art 10.

 19. Er wordt net gedaan alsof je via iptv Netflix en andere streaming diensten kunt gebruiken. Dit gaat niet zonder eigen abbonement omdat je geen account hebt. Ze zetten wel complete series via video on demand op een server, maar denk nou niet dat het gelijk is aan een abbonement. Verder kan je niet terugkijken of uitgesteld kijken.

 20. De provider verdient ook aan iptv want je moet een internet aan sluiting hebben dus waar maak iederen zich druk om ik vin dat iedereen recht heeft op tv en als je van 50euro per week moet leven snap ik dat een hoop mensen iptv nemen dat scheelt hun in de kosten alles woord elk jaar duurde ook je internet en als je goed kijk levert ziggo ook iptv diensten kikk maar op internet

 21. Woon sinds 5 jaar in Duitsland en gebruik sindsdien IPTV omdat Duitse providers geen NL televisie in pakket hebben. Daarbij fanatiek F1 liefhebber zonder iedere 5 min reclame. Werkt perfect, servers staan niet in EU. Het wordt legaal verkocht voor 82euro per jaar. De normale providers verdien bakken met geld en het wordt nog duurder. Ik zeg: lang leve IPTV

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*