Brein sluit meer dan 350 illegale verkopers IPTV

Afgelopen jaar voerde BREIN opnieuw actie tegen een aantal aanbieders van illegale IPTV-abonnementen die los of tezamen met mediaboxen worden verkocht. Nederlanders namen volgens het EUIPO in 2018 meer dan een miljoen illegale IPTV-abonnementen af met een omzet van rond de 90 miljoen euro. BREIN sloot inmiddels al meer dan 350 illegale verkopers nadat het Hof van Justitie van de EU (HvJEU) in de BREIN/Filmspeler zaak oordeelde dat dit soort verkoop inbreuk maakt. Dat maakt BREIN bekend in haar jaarverslag 2021.

Illegale aanbieders worden door BREIN geïdentificeerd en aangesproken. Afhankelijk van omstandigheden kan een ex parte bevel gehaald worden en beslag worden gelegd. Bij weigering van medewerking verbeurt de aanbieder dwangsommen. Als geen schikking kan worden overeengekomen, wordt de aanbieder gedagvaard. In deze zaken, waarin illegale aanbieders veel omzet kunnen draaien, treden naast BREIN vaak een aantal rechthebbenden op als mede-eiseressen om schadevergoeding te vorderen.

3 Comments

  1. Laat Brein zich maar eens bezig houden met de steeds hogere abonements prijzen van de legale diensten, en de dikke winst marges hier op!

  2. Groot gelijk, de Koot, tegenwoordig belachelijk hoge abonnementsprijzen. Weer zoveelste bewijs dat Nederland knettergek aan het worden is. Vanochtend nog bij de bakker,
    klant voor mij bestelt hazelnoottaart. “Die van 10 euro”. “Die hebben wij niet meer, mevrouw, de goedkoopste versie in 11,70 euro”. Prijsverhoging van 1.70 euro in een week tijd, waar gaat naar toe. Nederland is al lang niet leuk meer.

1 Trackback / Pingback

  1. Hoeveel risico op boetes lopen gebruikers van illegale IPTV?  - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*