31% van de jongeren gebruikt illegale IPTV

Volgens een rapport van het Bureau voor intellectueel eigendom van de Europese Unie (EUIPO) gebruikt 12 procent van de Europeanen en 15 procent van de Nederlandse consumenten illegale streamingdiensten voor sportevenementen.

Bij jongeren tussen 15 en 24 jaar is dit zelfs 31 procent. Boetes voor het gebruik van illegale IPTV-diensten in Nederland kunnen oplopen tot 20.750 euro. De nadruk ligt voornamelijk op het aanpakken van aanbieders, maar ook gebruikers maken kans op juridische gevolgen. In Nederland is er echter nog geen uitgebreide documentatie over grootschalige boetes voor individuele gebruikers. Europese landen lijken steeds strenger worden in hun aanpak van illegale streamingdiensten.

6 Comments

 1. We worden structureel opgelicht door overheden,energiebedrijven, zorgverzekeraars,verzekeringen,
  Telecom/Media,Pharmaceutische industrie,olie/gasindustrie,zij allen maken gigantische winsten,de burgers betalen voor aandeelhouders/commissarissen/ directeuren,de marktwerking en het kapitalisme zorgt voor onhoudbare toestanden in de wereld,dit kan nooit goed gaan in de toekomst,

  • Dat het gebruikt wordt is steeds logischer, doordat de providers de prijzen steeds hoger maken, allerlei technische belemmering creëren, waardoor je bijna gedwongen wordt omwegen te bewandelen om tv te mogen kijken. Bijna gelijk hoe moeilijk filmproviders het jaren geleden maakten om gewoon op een andere device dan je tv+dvd een film te mogen kijken. De komst van stremmingdiensten heeft dat gedeeltelijk opgelost.
   Dus maak het flexibeler en voordeliger om gewoon tv te kunnen kijken op allerlei apparaten, dan zullen, denk ik meer mensen kiezen voor een legaal alternatief.

  • Dit heb je werkelijk goed geformuleerd Buddenbreuk.

   Ik moet er nog aan toevoegen dat behalve deze instelling wij ook nog wordt getiraniseerd door belastingsdiensten waar deze niet eens reageren op uitleg waarom men iets wat laattijdig is en onmiddellijk deurwaarders en zelfs dwangbevelen uitschrijven zonder rekening te houden met de omstandigheden welke uitgelegd worden via mail. diverse mails met onzinnige reacties voor zover men überhaupt reacties bekomt. Zijn deze zo kort mogelijk.

   Probeer maar eens een degelijk bestek te bekomen om een dak te laten repareren of isoleren.
   alle aannemers maken hebben een andere wijze zoals men niet kan vergelijken. De gigantische boetes welke aan automobelisten worden opgelegd de laatste jaren zijn ontoelaatbaar. Dit beschouw ik persoonlijk als officiële DIEFSTAL.
   De enigste hoge boete die verantwoordelijk is is deze waar mensen worden betrapt op teveel alcohol in het bloed. daar erdoor inderdaad veel onschuldige slachtoffers kunnen ontstaan.

   de buitensporige honoraria welke de maffia van advocaten hanteren is dusdanig dat men geen rechtszaak meer kan aanspannen voor gebrek aan dienstbetoon of slecht uitgevoerde werkzaamheden. Daarbovenop komt er nog eens 21% BTW. Dus daar profiteert de staat in alle omstandigheden ook van de mensen die uitgebuit worden op allerlei manieren.
   De meeste telefoonproviders hanteren buitensporige aanrekening voor gigabytes welke buiten de bundel worden gebruikt en hebben dit VERDOEZELD door de prijs aan te duiden per megabyte welwetende dat bijna niemand goed beseft dat er 1000 MB in eén gigabyte voorkomen. Het komt erop neer dat zij dan €100 per gebruikte gigabyte buiten de bundel aanrekenen. Diefstal, maffia praktijk.
   Geen enkele Ministerie ook niet die voor communicatie hebben daar perk en paal aangesteld of deze diefstal beteugeld met de boetes!!!
   Laat de kleine man maar voor alles opdraaien!!!
   D.V.

 2. lol als student ken ik niemand die IPTV heeft. Sterker nog de meeste kijken helemaal geen tv, wel hebben ze bijvoorbeeld Videoland voor temptation island.
  De rest word online illegaal gekeken. Dit is dan ook nog een kleiner gedeelte aangezien de meeste moeilijk eigen woonruimte kunnen vinden. Maar IPTV lijkt wel iets wat sommige sites als een hype willen zien.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*