Omroep MAX komt met Muziekspecial: Ode aan de Zangeres Zonder Naam

MAX zendt binnenkort de muziekspecial: Ode aan de Zangeres Zonder Naam uit. Onder anderen Dave von Raven, Ellen ten Damme, Jacques Herb en John de Bever brengen in Paradiso een eerbetoon aan de koningin van het levenslied. Ze scoorde talloze hits, zoals Mexico, ’t Was aan de Costa del Sol en Ach Vaderlief. MAX Muziekspecial: Ode aan de Zangeres Zonder Naam is te zien op zondag 19 november om 18.10 uur en op zondag 24 december om 15.15 uur bij MAX op NPO 1.

Het is inmiddels vijfentwintig jaar geleden dat Mary Servaes, de echte naam van de Zangeres Zonder Naam, op 79-jarige leeftijd overleed. Vrijwel iedereen kent het wereldberoemde nummer Mexico. Het is een van haar grootste successen: het lied wordt nog steeds luidkeels meegezongen. 

Diverse artiesten brengen een muzikaal eerbetoon aan de Zangeres Zonder Naam, in de door haar zo geliefde poptempel Paradiso in Amsterdam, waar de legendarische live-versie van haar hit Mexico werd opgenomen. Onder meer de nummers Mag ik van u ’n lift meneer’t Was aan de Costa del SolMilordKeetje Tippel,Mandolinen in Nicosia en Mexico worden vertolkt door John de Bever, Ellen ten Damme, Dave von Raven, Jacques Herb, Astrid Nijgh, Ria Valk, Davey Bindervoet, Mieke Stemerdink, Marlane, Mieke Gijs & Bandit, Guido Belcanto en Het Zwanenkoor.

MAX Muziekspecial: Ode aan de Zangeres Zonder Naam

Zondag 19 november om 18.10 uur

En zondag 24 december om 15.15 uur 

4 Comments

  1. Eindelijk erkenning van het levenslied, maar helaas nu pas aandacht.Maar dank aan Omroep MAX.Er ik mij al jarenlang geërgerd dat Nederlandse Volks Muziek, bij de DJ van NPO hun neus voor ophaalde,paste niet in hun muzikale voorkeur.Maar ook Andre Riu werd eerst weggezet,hij mocht beter voor zijn Oma spelen.Andre Riu/Jan Smit/Frans Bauer. Werden heel bekend via de Duitse Deelstaat omroepen, oa NDR/MDR/SWR/BR.Via mijn Schotel kon ik vanaf de jaren 1998:Andre Riu al genieten van zijn Orkest.later had Smit en Frans Bauer een eigen TV programma bij oa BR etc. Het zelfde was ook voor de The Tielman Brothers EN Andy Tielman. Die de Rock en Roll naar Nederland haalde. Ziet via:YouTube. nl hun optredens.

  2. Ook de oprichter van de Omroep MAX, werd eerst weggezet,waarom een ouderen gerichte omroep!. Omdat er weinig keuze was,voor de ouderen doelgroep, in de ontvangst van hun muzikale voorkeur, en inhoudelijke onderwerpen,wat meer divers waren voor de ouderen.En hulde aan Jan Slagter.die wars was van vooral van de heersende radio/tv makers.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*