Herhaling Kooten en de Bie-documentaire op NPO/NLZIET

Kees van Kooten en Wim de Bie blikken in de VPRO-documentaire uit 2013 terug op hun eerste kennismaking met elkaar, hun eerste werk voor theater, radio en televisie, tot en met de oprichting van Het Simplisties Verbond en de ontwikkeling van hun bekende typetjes. Bijna veertig jaar werkten Wim de Bie en Kees van Kooten samen aan honderden uren humor en satire op televisie. Coen Verbraak spreekt hen over hun bijzondere en omvangrijke oeuvre. Wat zat er achter het Simplisties Verbond? Hoe maakten ze ‘Keek op de week’? Bestond Cor van der Laak echt? Jarenlang verrijkten zij de taal met tientallen zelfbedachte woorden (van doemdenken tot regelneef.

De documentaire is te zien op NPO en NLZIET.

3 Comments

  1. De VPRO zendt in verband met het overlijden van Wim de Bie een herhaling uit van het satirische nieuwsprogramma Keek op de week. De aflevering van het programma van Van Kooten en De Bie is vrijdagavond te zien op NPO 1.

  2. Alle afleveringen van Keek op de Week en nog veel meer staan op YouTube. Ze hebben enkele jaren geleden alle afleveringen gedigitaliseerd. Alleen de afleveringen van Deksel van de Desk zijn niet volledig helaas. Mooi moment omdat nu voor elkaar te maken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*