Henk Spaan, Bram Krikke en Simone Kleinsma in nieuw seizoen Maestro

Actrice en musicalster Simone Kleinsma, radio-dj en presentator Bram Krikke, journalist en presentator Henk Spaan, actrice en cabaretière Plien van Bennekom, presentatrice en radio-dj Eva Cleven, journalist en presentator Pieter Jan Hagens en rapper en producer Sor zijn de deelnemers van het zesde seizoen van het AVROTROS-programma Maestro.

De strijd om de gouden baton barst op zondag 5 december los. De succesformule blijft gehandhaafd, evenals de presentatie van Frits Sissing. Maar veel is ook nieuw: de jury heeft een nieuwe voorzitter, er is een nieuw orkest en de kandidaten dirigeren stukken die nog niet eerder voorbij kwamen in het programma.

Nieuwe juryvoorzitter
Juryleden Dominic Seldis en Isabelle van Keulen voorzien de zeven deelnemers op de bok weer van commentaar en cijfers. Dit jaar worden zij daarbij geflankeerd door de nieuwe juryvoorzitter, de Duitse topdirigent Henrik Schaefer. Het Maestro-orkest bestaat dit seizoen uit freelance musici aan wie een podium en een inkomen wordt geboden in deze moeilijke tijden voor de sector.

Frits Sissing: “Dit seizoen hebben we zeven zeer gedreven deelnemers die altijd al eens het Maestro-orkest wilden leiden. De zin is groot, maar de uitdaging ook. De wereld van tweekwartsmaten, orkesten en de drieslag is voor de meeste kandidaten helemaal nieuw en daar is het podium van Maestro ook voor: voelen, proberen en tobben totdat uiteindelijk alles samenkomt en orkestleden, deelnemers, juryleden en publiek zich mee laten voeren door die prachtige muziek.”

Maestro AfterTalk
Op NPO 2 Extra blikt Frits Sissing direct na de uitzending samen met presentatrice én klassieke muziekkenner Jet Berkhout terug op de show in Maestro AfterTalk. Frits borrelt na met de Maestro’s in spé en spreekt hen over de hoogte- en dieptepunten. Jet omringt zich met juryleden, coaches en musici en deelt de leukste klassieke weetjes en achtergronden.

Maestro is een productie van Tuvalu Media. Het programma is vanaf 5 december om 20.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. Maestro Aftertalk is om 21.20 uur te zien op NPO 2 Extra.

4 Comments

  1. Fijn dat er aandacht wordt besteed aan klassieke muziek, maar jammer dat het dan weer moet in de vorm van een spelletje.

    Gelukkig is er Podium Witteman, elke zondag om 18.15 uur op NPO 2.

  2. Vind Maestro verder geen slecht programma. Vind alleen dat omroep Max misbruik maakt van een programma als Aria te maken met die geheime jury! Dan vond ik unavoche particulare beter maar ja, daarvan heeft Max de rechten niet. Die heeft de KRO-NCRV. Het is namelijk een voormalig NCRV-programma dat Ernst Daniël Smid presenteerde.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*