Geraldine Kemper gaat sexy luisterverhalen maken

Rouze, het platform met sexy luisterverhalen voor vrouwen, lanceert vandaag haar nieuwe webapp, abonnementsvorm en brand design. Hierdoor is er nu nog meer aandacht voor het soort erotiek waar vrouwen behoefte aan hebben. Samen met presentatrice Geraldine Kemper en feminist & kunsthistoricus Cathelijne Blok brengt Rouze twee nieuwe verhalen die draaien om wederzijdse instemming.

Van standaard prins tot dominatrix
Het is niet zo dat alle verhalen die op Rouze staan alleen om krachtige vrouwelijke superhelden draaien, die altijd weten wat ze doen en willen. ‘Dat zou saai zijn, want in onze fantasie mag alles,’ zegt Rouze founder Eva de Visser. Van onderdanig tot dominant, van je standaard prins op het witte paard tot een super sexy girl boss. Maar: ‘Ook al kan in je fantasie álles, in de werkelijkheid is consent belangrijk.

Meer keuze, meer consent
Op de vernieuwde Rouze.me heeft de gebruiker meer keuze. Meer soorten verhalen, meer soorten stemmen, een diverser seksueel landschap én meer consent. In het Nederlands te vertalen als ‘wederzijdse instemming’ betekent consent in een seksuele context dat beide partijen toestemming moeten geven om elkaar aan te mogen raken.

Geraldine Kemper: “Vaak denken we dat toestemming vragen voor seksuele handelingen overdreven is. Dat zou je uit het moment kunnen halen. Onder andere door de tv-programma’s die ik maak heb ik regelmatig voorbeelden gezien van seksueel trauma. Ik denk dat we ons door de verhalen die we vertellen, of het nou op Rouze is of op Pornhub, veel beter kunnen voorstellen dat wederzijdse instemming juist heel sexy kan zijn. En niet overbodig of overdreven.

Minder egoïstisch    
De verhalen zijn geschreven in samenwerking met schrijfster Cathelijne Blok, founder van feministisch kunstplatform Titty Mag. Cathelijne: “We wilden laten zien dat het gaat om naar elkaar luisteren hoe en waar dan ook. Het blijft altijd een dialoog, tussen de mensen met wie je intiem wilt zijn. Het respecteren van elkaars grenzen is super belangrijk.

De nieuwe verhalen van Rouze, ingesproken door Geraldine verschijnen 23 november online op www.rouze.me en spelen zich af in de steden New York en Parijs. Iedere week verschijnen er drie nieuwe verhalen online, onder andere een samenwerking met seksexpert Belle Barbé en verhalen die op basis van (de behoefte per) sterrenbeeld zijn samengesteld. 

Een maandabonnement op Rouze kost €4,99 en een jaarabonnement €2,99 per maand.    

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*