Dit zijn de luistercijfers van oktober/november 2021

Qmusic is voor de tweede maal het best beluisterde station van Nederland. Het verschil met NPO Radio 2 wordt echter kleiner. Dat blijkt Nationaal Luisteronderzoek (NLO) over september-oktober 2021.

Zie het overzicht (met speciale dank aan Radiofreak.nl):

4 Comments

 1. Gaat goed met VARONICA. Lekker alternatief en steeds minder luisteraars. Past perfect bij de wazige Stenders.

  Nu nog afwachten of ze dit bij Talpa ook leuk blijven vinden.

 2. Krijgt Rob Stenders nog wel een kerstpakket dit jaar? Het zou mij niets verbazen als er in 2022 alweer een ander poppetje aan het stuur zit bij Radio Veronica. Het is niet te hopen want de Bonanza is één van de beste programma’s van de Nederlandse radio. Anders, is het nog een oplossing dat Rob Stenders en zijn Bonanza nog jaren doorgaan op Radio Veronica, onder een andere zenderleiding.

  NPO Radio 2 profiteert jammer genoeg en de Top 2000 komt er natuurlijk ook weer aan. Het was toch de bedoeling dat Radio Veronica met Rob Stenders en zijn Bonanza, iets van het aantal luisteraars van NPO Radio 2 weet af te snoepen?

  Er is verder geen droevige stemming bij Talpa, denk ik. Sky Radio is in een jaar tijd flink gegroeid. Een radiostation waar mensen jaren geleden van zeiden dat het uit de tijd zou zijn geraakt. En dat non-stop muziek geen toekomst meer zou hebben.

  Radio 538 staat mooi stabiel op de vierde plek. Het zakt dus niet net zoals NPO 3FM jaren geleden, helemaal weg.

 3. Mooie cijfers voor KINK zonder FM distributie. Als dit het begin is, ben ik benieuwd hoe dat met FM frequenties nog verder door stijgt.
  Veronica blijft afwachten. Denk dat ze zich niet druk maken aan de Bergweg en ik denk zelfs dat ze deze daling wel ingecalculeerd hebben. Eerst maar eens zien hoe de luistercijfers zijn als de Top 1000 in de meting zit die nu loopt.

 4. Niet te snel de conclusie trekken dat Stenders zn Bonanza geen succes is, want het verder zakken van t hele Veronica kan komen doordat luisteraars massaal bij hun ochtendshow aan t afhaken zijn door t aangekondigde vertrek van Wilfred Genee, om van luisteraars die afhaken bij andere Veronica-programma’s maar te zwijgen.

  Ik heb geen flauw idee wat t profiel is van de gemiddelde luisteraar/luisterette. Veronica is t enige commerciële station waar ik wel naar luister, veel vlees noch vis, veel peper noch zout, maar wel lange boodschappenblokken …

  Radio 1 daalt fors dit jaar en dat verbaast me niets, want velen met mij zijn dat oeverloze gezever over covid spuugzat, dan maar liever overschakelen naar een muziekzender als Radio 2 …

  … Maar Radio 2 waarom draaien jullie wel Engelse en Amerikaanse golden oldies, maar bijvoorbeeld nooit meer icoon Rob de Nijs die zondag voor 14.000 fans vanwege parkinson afscheid nam in t Sportpaleis in Antwerpen? ​Misschien komt er nog een allerlaatste concert in Amsterdam waar hij in de Linnaeusstraat in Oost opgroeide … Maar…

  En waarom draait Radio 2 niet de afscheidssingle van de Haagse broertjes Rob (terminaal, uitbehandelde mondkankah) en Ferdi (heeft op zaterdagmiddag een plaatjesprogramma op NH-Radio) Bolland?

  Ja, allemaal wel op Radio 5 te horen, maar dat vroeg ik niet en herhaal:

  Why?

  DJ

  Hou levende legendes in ere en niet al voor hun dood levend begraven!

  Goede reis Rob & Rob

  En Rob succes …

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*