Frans Klein geeft reactie op grote onrust bij omroepen

Al meer dan een week is er grote onrust bij uiteenlopende redacties over de bezuinigingen en het snijden in journalistieke programma’s. NPO-programmadirecteur Frans Klein reageert pas vandaag hierop in NRC.

Volgens Klein heeft het schrappen en korten van programma’s zoals Brandpunt, Andere Tijden en Tegenlicht, niets te maken met de bezuinigingen. Dat meldt tv-directeur Frans Klein van de NPO vandaag in NRC. Volgens de NPO-topman gaat het puur en alleen om journalistieke vernieuwing. “We gaan niet bezuinigen op journalistieke programma’s. We geven volgend jaar net zoveel uit aan journalistiek als dit jaar“, benadrukt de programmabaas. De forse bezuinigingen op de NPO staan los van programmatische vernieuwing, aldus Klein. “Je ziet nu dat beide zaken in de publiciteit door elkaar lopen. (…) Overigens is er is er nog geen formeel besluit genomen.

Het is opmerkelijk dat Frans Klein pas nu ingaat op de grote onrust bij omroepen. Diverse redacties hebben al acties opgezet en ook de NVJ en FNV willen in gesprek over de plannen.

Lees het hele verhaal op NRC.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*