Frank Masmeijer gelooft in morgen

De laatste jaren stond de voormalig showmaster, zanger en horecaondernemer volop in de media door zijn mogelijke betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. De rechter stelde door de omvang van deze juridische zaak al tweemaal de uitspraak uit, maar morgen zal de rechter zijn oordeel over hem vellen en wordt bekend of hij weer in hechtenis moet. Masmeijer ziet de rechtszaak met vertrouwen tegemoet en in een exclusief interview met Spreekbuis.nl kijkt hij alvast naar de toekomst.

Diverse malen werd de uitspraak door de rechter uitgesteld, maar nu krijg je vrijdagochtend eindelijk uitsluitsel over je juridische zaak. Hoe voel je je nu zo net voor de rechtszaak?
Het is toch wel erg spannend. De laatste nachten slaap ik nog goed, maar de nacht voor de uitspraak zal ik uiteraard wat onrustiger slapen denk ik. Ik heb twee en half jaar moeten wachten voordat de rechter nu eindelijk uitspraak gaat doen. Het voelt daardoor ook als een soort bevrijding. Ik ben straks opgelucht als ik weet waar ik aan toe ben. Het is dan wel op vrijdag de 13e, maar hopelijk wordt het mijn geluksdag. Het wordt tijd dat ik weer opnieuw kan starten.

“Ik ben straks opgelucht als ik weet waar ik aan toe ben”

Hoe heb je de periode tussen jouw gevangenschap en nu ervaren?
Als een rare periode, want aan de ene kant was ik vrij en wilde ik weer dingen ondernemen, maar eigenlijk zat ook wel weer gevangen doordat ik geen huis kon huren of nieuw bedrijf kon opstarten. Op televisiegebied was eigenlijk ook niet veel mogelijk, aangezien iedereen eerst de uitspraak wil afwachten voordat ze weer in zee met me gaan. Maar ik heb niet stil gezeten in deze ‘tussenfase’. Zo heb ik het boek ‘Frank en Vrij’ over mijn turbulente leven gemaakt dat sinds nu in de winkel ligt. Voor SBS6 is er een tv-serie opgenomen, waarvan -door het uitstel van rechtszaak – uiteindelijk één lange aflevering is gemaakt.

Het tv-programma over jouw rechtszaak zou oorspronkelijk gelijktijdig met jouw rechtszaak zijn, maar hij stelde zijn uitspraak op het laatste moment uit. Was de rechter benieuwd naar de inhoud voordat hij wilde oordelen?
Nee, alles wat er in de aflevering werd besproken was bij hem al bekend. Een rechter zal overigens niet snel zijn oordeel laten afhangen aan een SBS-programma, vooral niet als deze is gemaakt door die op sensatie beluste presentator.

Je stond er echter niet goed op. Veel kijkers hebben door dit programma het idee gekregen dat je niet onschuldig bent.
Het programma is op een sensationele manier gebracht door presentator Thijs Zeeman. Hij heeft mij, Sandra en mijn kinderen op zijn gladde manier neergezet. Tijdens de opnames kreeg ik op een gegeven moment door wat voor programma hij ervan wilde maken en ben toen direct afgehaakt. Uiteindelijk is er niets nieuws in het programma aan het licht gekomen dan wat ik eerder heb verteld. Ik kende inderdaad de huidige verdachten uit mijn horecazaak, maar heb zelf nooit wat met de handel te maken gehad.

De afgelopen maanden was je de meest voorkomende personality in de Privé, Weekend en Story. Wat doet dat met je als oud-publiekslieveling dat dit vooral negatieve berichtgeving was?
Wat die roddelbladen schrijven is voornamelijk troep en dan krijgen mensen een bepaald beeld van mij. Ik ben echter nog steeds dezelfde persoon, maar wel beland in een situatie dat mensen anders over je gaan denken en da’s op dit moment moeilijk terug te draaien. Het belangrijkst is hoe mijn naasten over mij denken en die steunen mij door dik en dun. Ik vind het negatieve nieuws vooral erg voor mijn familie, zoals mijn moeder en de kinderen.

“Ik kan er wel mee leven dat mensen mij een beetje zien als een kwajongen.”

De roddelbladen maken van mensen sterren en daarom zijn de meesten blij om er in te staan. Kijk je tegenwoordig anders naar deze bladen nu je de afgelopen periode er vooral negatief in hebt gestaan?
Negatief nieuws verkoopt en dan ben ik natuurlijk een enorm interessant onderwerp voor ze. Een scheiding of iets anders vreselijks verkoopt beter dan een bruiloft of een nieuwe kinderkamer. Veel van het roddelnieuws rondom mij is echter pure onzin. Tegenwoordig lees ik daarom die bladen niet meer. Zelfs als ik in de supermarkt mezelf op de cover zie staan. Da’s ook beter voor mijn gemoedstoestand. Gelukkig zijn er nog steeds heel veel mensen op straat die mij steunen. Er wordt wel vaak op een stoute en deugnieterige manier naar mijn gekeken. Ik kan er wel mee leven dat mensen mij tegenwoordig een beetje zien als een kwajongen.

“Ik wil niet als een aap in een kooi daar zitten.”

Je hebt aangegeven niet bij de rechtszaak aanwezig te willen zijn. Waarom zit je vrijdag niet op het strafbankje?
Er zal vrijdagochtend veel pers bij de rechtbank aanwezig zijn en ik wil niet als een ‘aap in een kooi’ daar zitten. Ik ga daarom – ook op aanraden van mijn advocaat – thuis zitten en wachten op het beslissende telefoontje. Ik kijk pas hierna of ik samen met jurist Gert Jan Knoops later die dag in tv-programma’s ga zitten.

Het is pas oktober, maar heb je al voornemens voor 2018?
Eerst ga ik wat oliebollen eten en daarna direct flink afvallen. Uiteraard heb ik ook weer zin om weer nieuwe dingen op te pakken waar ik positieve energie van krijg. Ik ben nu ook bezig om mijn turbulente carrière verfilmd te krijgen. Ik ben al met twee grote partijen in gesprek, maar daar komen er nog enkelen bij. Een film of tv-serie zou een mooie startsein zijn voor een nieuw begin.

1 Comment

  1. Iedereen is t erover eens dat t heel opmerkelijk is dat Frank Masmeijer door gratie van de Koning vervroegd vrijkomt. Zelfs zn advocaat Geert-Jan Knoops was hogelijk verbaasd. Maar ik was nog verbaasder dat niemand, ook Knoops niet, weet met welke motieven Masmeijer gratie heeft gevraagd. Ik hou niet van speculeren, maar doe t toch: Misschien is Frank wel terminaal, of is r iets anders bijzonders of ernstigs aan de hand … Maar evenzogoed, eigenlijk verbaas ik me nergens meer over.

    (nou ja, t ijs van de Italiaanse ijssalon hier om de hoek en vooral hun stracciatella is echt verbazingwekkend, dramatisch lekker, maar echt, delizioso)

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Frank Masmeijer is veroordeeld tot 8 jaar cel
  2. Negen jaar cel voor Frank Masmeijer - Spreekbuis.nl
  3. Frank Masmeijer sinds deze week uit de gevangenis - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*