Duitse omroepen ARD en ZDF gaan gezamenlijke streamingnetwerk bouwen


De Duitse publieke omroepen ARD en ZDF willen hun terugkijkdiensten aan elkaar koppelen om gezamenlijk beter te kunnen concurreren tegen de steeds sterker wordende internationale concurrenten, zoals Amazon, Netflix en Youtube.

De Duitse omroepen willen het voor gebruikers gemakkelijker te maken om lokale content te vinden. ARD-content verschijnt dan ook bij een zoekopdracht in ZDFmediathek – en vice versa. 
Dat maakten de algemeen directeuren van de omroepen op een gezamenlijke persconferentie bekend. Samen hebben ARD en ZDF een catalogus van meer dan 250.000 films, series, documentaires en andere content. Daarnaast bieden beide inhaaldiensten in de toekomst een gezamenlijk personalisatie- en aanbevelingssysteem. In de nabije toekomst komt er één gebruikersaccount voor beide platformen. 


Aanbevolen en gepersonaliseerde inhoud kan worden afgespeeld waar de gebruiker zich ook bevindt. Het gezamenlijke streamingnetwerk wordt de komende jaren geleidelijk opgebouwd en staat open voor andere openbare videodiensten.

Ook in andere landen zijn er reeds samenwerkingsinitiatieven, waaronder BritBox, NLZIET en Streamz, opgezet om een betere concurrentiepositie aan te nemen tegenover internationale techreuzen.

1 Comment

  1. Veel Europese publieke omroepen hebben al samenwerkingen met Netflix, Prime Video, etc. Daarmee zijn alle rechten voor verkoop weggehaald. Elk land heeft ook z’n eigen kijk op samenwerking en concurrentie met ondemand diensten. BBC heeft sinds enkele jaren een vruchtbare samenwerking met o.a. HBO.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*