Dit Was De Radio #163: over de start van Coen & Sander op Joe

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps. Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 163:

 • Na een half jaar radiostilte zijn Coen Swijnenberg en Sander Lantinga dan eindelijk weer te horen met de Coen & Sander Show, dit keer in de ochtend op Joe. We luisteren naar de opening van hun allereerste show. Ook zijn er een paar nieuwe items en Merel Westrik als de kersverse nieuwskezer, maar hebben de heren het ochtendgevoel én de 70’s-80’s-90’s vibe van de zender al een beetje in de vingers? Gaat het duo Joe een boost geven?
 • Een beetje overdreven: het NOS Journaal op NPO Radio 2 opent met wie de opvolger wordt op het tijdstip van hun vertrekkende dj Gijs Staverman. Het blijkt Paul Rabbering en zijn huidige plek wordt dan weer ingenomen door Evelien de Bruijn. Hoe logisch is die keuze?
 • Half Nederland viert meivakantie, maar ook minimaal de helft van alle radiomakers. Bijna overal waren invallers te horen? Arjan vermoedt een complot! Maar we luisteren wel even naar de meest prominente nieuwe invallers: het duo Moral El Ouakili en Roelof de Vries, in de ochtend op NPO Radio 2. Hebben deze heren al een beetje chemie?
 • We bespreken nog een aantal vakantie-invallers, maar één nieuwe naam op NPO Radio 5 moet even apart benoemd worden: Bas(tiaan) Ragas. Hij mag de bingoballen van Henk van Steeg warm houden.
 • Veel mensen waren geschokt door het nieuws dat Dieuwertje Blok per direct al haar werk neerlegt. Ze moet voor kanker worden behandeld en een neus-amputatie ondergaan. Dieuwertje is één van de vaste stemmen van het NPO Klassiek-programma NTR Podium. Hoe brengt haar vervanger Maartje Stokkers dit vreselijke nieuws?
 • In het Blooperblokje horen we o.a Morad el Ouakili, Joost Swinkels, Eva Vloon, Dorald Megens en Jorien Renkema.
 • Syb zet robots in en de Zeeuwse Top 40 is op Hemelvaart een radiohoogtepunt.
 • De slotwoorden zijn van Boom Room-dj Gijs Alkemade van SLAM!

6 Comments

 1. Wat ik zo mis bij die zelfoverschattende Dj’s,muziek die meer past bij de groep luisteraars die terug kunnen luisteren,naar een van de beste Rock&Roll Bands/zanger Elvis Presley.Die ik nog als Schotelbezitter,kan heel veel in de belangstelling staat,en elke dag nog waarneembaar te horen is via de Duitstalige landen/omroepen.Vooral de Nederlandse Rock&Roll Band is héél bekend in div Europese Landen.En elk jaar is er een homage aan Elvis-Presley,die in Bad Nauheim onder was gebracht via de Amerikaanse Leger.Via youtube.nl (tik in) THE EXPLOSION ROCKETS-LIVE Elvis RockRoll bad nauheim 2023(tik in) Elvis was here: Bad Nauheim(tik in)EUROPEAN ELVIS FESTIVAL BAD NAUHEIM 2023(tik in) European Elvis Presley Festival 2023-Bad Nauheim Germany.En dat is een muziek-soort wat altijd zal blijven bestaan.En een Homage gevend aan de een van de grootste zanger,die nog steeds enorm bekend en in stand zal worden gehouden,maar niet door de Dj’s Coen en Sander op Joe?.En die zullen het wel oude-lullen muziek een naam geven!.Het kan verkeren,in meer muziek die je oren blijven strelen.Ik bezit heel weinig affiniteit met die moderne Ketelmuziek,maar ieder zijn muziek-keuze’s.

 2. Ziet via: youtube.nl zoals wij in onze jongeren jaren konden dansen.Via youtube.nl (tik in)LenneRockers– Boogie Woogie queen(een van de beste Duitse Rock& Roll Bands(tik in) Rockin’Rockabilly Dance-full version(tik in) Boogie Woogie Rockabilly-Jive Nellia& Dietmar danceschool horn: geeft weer hoe lenig je blijft ook op latere leeftijd.En zet de Radio wat harder,dan hebben de buren er ook wat aan,en swingen misschien wel mee!.

 3. aanvulling: regelmatig te zien en te horen via div. Buitenlandse Omroepen oa de Duitse Rockabilly Dans/via de Noordse Omroep/via de Engelse omroepen etc. De Europese Rockabilly Dance wedstrijden,maar nooit gezien via de Nederlandse NPO/Commerciele Omroepen.Zou mooi zijn om via youtube.nl via uw nieuwste Qled en via de Oled platte TV’s via uw router en Wifi te bekijken,den ziet ook het in de meest beste digitale beeldverwerking.En via deze informatie,daar kun je voor thuis blijven.

 4. Hoe populair deze band is in Duitsland,via youtube.nl THE EXPLSION ROCKETS ROCKIN’ IN HAMM (GERMANY) (tik in) The Explosion Rockets-live auf dem European Elvis Festival 2022.Maar dat gelden ook voor Jan Smit/Andre Rieu/Frans Bauwer en meerdere Nederlandse zangers die eerst in Duitsland bekend werden.ook de Hermes House Band enorm succes in Duitsland.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*