Dirk Guldemont: ‘Radionomy blijft gratis’

Spreekbuis meldde deze week dat online radiostations op Radionomy per 1 januari 2020 een vergoeding aan Buma/Stemra moeten betalen. Dirk Guldemont van Radionomy meldt aan Spreekbuis.nl dat het bedrijf nog steeds in gesprek is om tot een oplossing te komen.

Guldemont: ‘Radionomy blijft gratis zijn diensten aanbieden. Radionomy heeft als pionier van de digitale radio altijd het belang en het gemak van de radiomaker vooropgesteld. Het collectief betalen van de auteursrechten is een dienst van Radionomy die ervoor zorgt dat  zowel de radio’s als de beheersmaatschappijen op een transparante en vlotte manier hun diensten aan hun luisteraars en muzikanten kunnen aanbieden. Net zoals in de rest van de wereld hebben we daar rond ook in Nederland met de auteursrechten verenigingen Buma en Stemra een bindend contract tot 2020.’

Al de rechten zijn tot 1 januari 2020  gedekt. Radionomy verwacht ook na deze periode haar diensten gratis te kunnen houden.

‘Voor de periode daarna zijn wij nog steeds in onderhandeling met de autheursrechten verenigingen die ons evenwel eenzijdig prijsverhogingen voorstellen die totaal niet in verhouding staan tot  de economische realiteit van het online radiomodel. Het is dan ook ondenkbaar dat dergelijke buitensporige kosten zouden aangerekend worden door Radionomy aan de radiomakers.  De radiomarkt en ook de muziekrechten houders hebben er beiden alle belang bij dat de groei van digitale audio verder ondersteund wordt en dat dit op een transparante en economisch leefbare manier gebeurt. We zijn er dan ook van overtuigd dat we op basis van deze win-win principes  net zoals in vele andere Europese landen ook in Nederland alsnog tot een akkoord kunnen komen met de Buma Stemra in de komende maanden’, aldus de vice-president van Radionomy.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*